SO
- Startpagina SO
- Structuur SO
- 1e graad SO
- 3e graad SO
- 7e jaren
- Scholenzoeker SO
- Scholen en infomomenten
- Duaal leren
- Leren & werken
- OKAN
- Zoek studierichting
- Zoeken via studiedomeinen
- Zoeken via finaliteiten
- Zoeken via studiegebied
- Zoeken via belangstelling
- Studierendement
- Examencommissie SO
- -18j + buiten Vlaanderen
- Internaten
- Rapport schoolverlaters VDAB
- Privé-scholen
- Info voor schoolverlaters
- Keuzerooster
- Filmpjes
- Doorlichtingsverslagen
BuSO
Bakkerij - Tweede graad - BSO
Studierichting "Bakkerij" |
|
Eenvoudige en lekkere brood- en banketbakkerijproducten bereiden en proeven lijkt je wel wat… Je leert verschillende soorten degen maken en beslag samenstellen. Je oefent in het bakken en het afwerken van baksels. Uiteraard leer je ook je eigen creativiteit gebruiken tijdens je opdrachten. Je leert de kostprijs van grondstoffen berekenen, de juiste maten, gewichten en hoeveelheden uit recepten opvolgen. Je leert hoe je producten dient te bewaren en hoe je je lekkere broodjes en gebak kan verpakken met het oog op de verkoop. Je leert je werkzaamheden in een (banket)bakkerij plannen en organiseren. Daarnaast is er ook aandacht voor veilig, milieubewust en hygiënisch werken en leer je rekening houden met voedselveiligheid, voedingswaarde en gezondheid. |
Bakkerij - Tweede graad - BSO |
Eenvoudige en lekkere brood- en banketbakkerijproducten bereiden en proeven lijkt je wel wat… Je leert verschillende soorten degen maken en beslag samenstellen. Je oefent in het bakken en het afwerken van baksels. Uiteraard leer je ook je eigen creativiteit gebruiken tijdens je opdrachten. Je leert de kostprijs van grondstoffen berekenen, de juiste maten, gewichten en hoeveelheden uit recepten opvolgen. Je leert hoe je producten dient te bewaren en hoe je je lekkere broodjes en gebak kan verpakken met het oog op de verkoop. Je leert je werkzaamheden in een (banket)bakkerij plannen en organiseren. Daarnaast is er ook aandacht voor veilig, milieubewust en hygiënisch werken en leer je rekening houden met voedselveiligheid, voedingswaarde en gezondheid. |
4e leerjaar ASO | 4e leerjaar TSO | 4e leerjaar KSO | 4e leerjaar BSO | Leertijd Deeltijds BSO |
Welke lessen krijg ik in "Bakkerij" ?
Waar kan ik "Bakkerij" volgen ?
Wie wordt toegelaten tot "Bakkerij" ?
Je kunt starten in het 2de leerjaar van de 2de graad (4 BSO) als je ofwel:
- geslaagd bent in het 1ste leerjaar van de 2de graad (3 ASO, TSO, KSO, BSO).
Je beschikt dus over een oriënteringsattest A of B. Ingeval van een B-attest word je niet toegelaten tot bepaalde studierichtingen. - uit het BUSO komt (Onderwijsvorm 1, 2, 3) én mits gunstige beslissing van de toelatingsklassenraad. In afwachting van deze beslissing wordt de leerling onder ontbindende voorwaarde ingeschreven.
- een ‘attest van regelmatige lesbijwoning over het 1ste leerjaar van de 2de graad’ hebt behaald én overgaat naar het 2de leerjaar van die graad binnen een school die het systeem toepast van ‘uitstel van deliberatie tot het einde van de graad’.
De inrichtende macht van een school kan immers beslissen dit systeem toe te passen. - een ‘attest van regelmatige lesbijwoning over het 1ste leerjaar van de 2de graad’ hebt behaald én overgaat met tekorten voor bepaalde vakken, naar het 2de leerjaar van die graad.
Dit kan enkel binnen een school die het systeem toepast van ‘overgang met tekorten'.
In dit systeem moeten de tekorten van het 1ste leerjaar in het 2de leerjaar worden weggewerkt, bv. via remediëring, bijkomende opdrachten… .
De voltallige toelatingsklassenraad moet akkoord gaan, na overleg met de delibererende klassenraad van het 1ste leerjaar van de 2de graad.
Zie regelgeving SO 64, 9.2.8.1. en 9.2.8.2.
Mag ik tijdens het schooljaar nog veranderen ?
Wat na "Bakkerij" ?
Interessante links