SO
- Startpagina SO
- Structuur SO
- 1e graad SO
- 3e graad SO
- 7e jaren
- Scholenzoeker SO
- Scholen en infomomenten
- Duaal leren
- Leren & werken
- OKAN
- Zoek studierichting
- Zoeken via studiedomeinen
- Zoeken via finaliteiten
- Zoeken via studiegebied
- Zoeken via belangstelling
- Studierendement
- Examencommissie SO
- -18j + buiten Vlaanderen
- Internaten
- Rapport schoolverlaters VDAB
- Privé-scholen
- Info voor schoolverlaters
- Keuzerooster
- Filmpjes
- Doorlichtingsverslagen
BuSO
Bakkerij - Tweede graad - BSO
Studierichting "Bakkerij" |
|
Eenvoudige en lekkere brood- en banketbakkerijproducten bereiden en proeven lijkt je wel wat… Je in het maken van verschillende soorten degen en beslag. In het bakken en het afwerken van baksels. Uiteraard leer je ook je eigen creativiteit gebruiken tijdens deze opdrachten. Je leert de kostprijs van grondstoffen berekenen, de juiste maten, gewichten en hoeveelheden uit recepten opvolgen. Je leert hoe je producten dient te bewaren en hoe je je lekkere broodjes en gebak kan verpakken met het oog op de verkoop. Je leert hoe je je werk in een (banket)bakkerij moet plannen en organiseren. Daarnaast is er ook aandacht voor veilig, milieubewust en hygiënisch werken en leer je rekening houden met voedselveiligheid, voedingswaarde en gezondheid. |
Bakkerij - Tweede graad - BSO |
Eenvoudige en lekkere brood- en banketbakkerijproducten bereiden en proeven lijkt je wel wat… Je in het maken van verschillende soorten degen en beslag. In het bakken en het afwerken van baksels. Uiteraard leer je ook je eigen creativiteit gebruiken tijdens deze opdrachten. Je leert de kostprijs van grondstoffen berekenen, de juiste maten, gewichten en hoeveelheden uit recepten opvolgen. Je leert hoe je producten dient te bewaren en hoe je je lekkere broodjes en gebak kan verpakken met het oog op de verkoop. Je leert hoe je je werk in een (banket)bakkerij moet plannen en organiseren. Daarnaast is er ook aandacht voor veilig, milieubewust en hygiënisch werken en leer je rekening houden met voedselveiligheid, voedingswaarde en gezondheid. |
4e leerjaar ASO | 4e leerjaar TSO | 4e leerjaar KSO | 4e leerjaar BSO | Leertijd Deeltijds BSO |
Welke lessen krijg ik in "Bakkerij" ?
Waar kan ik "Bakkerij" volgen ?
Wie wordt toegelaten tot "Bakkerij" ?
Je kunt starten in het 1ste leerjaar van de 2de graad (3 BSO) als je ofwel:
- geslaagd (A- of B-attest) bent in het 2de leerjaar van de 1ste graad (2A).
Ingeval van een B-attest word je niet toegelaten tot bepaalde studierichtingen. - geslaagd (A- of B-attest) bent in het beroepsvoorbereidend leerjaar.
Ingeval van een B-attest word je niet toegelaten tot bepaalde studierichtingen. - reeds 15 jaar bent op 31 december van het betrokken schooljaar én de toelatingsklassenraad akkoord gaat.
- uit het BUSO komt (Onderwijsvorm 1, 2, 3) én mits gunstige beslissing van de toelatingsklassenraad. In afwachting van deze beslissing wordt de leerling onder ontbindende voorwaarde ingeschreven.
Kom je uit een niet-Vlaamse onderwijsinstelling (buitenlandse -, Frans- of Duitstalige school in België) of uit een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN), dan kan de toelatingsklassenraad van de school je toelaten tot dit leerjaar.
Dit moet beslist worden binnen de 25 lesdagen vanaf je start in dat leerjaar.
Zie regelgeving SO 64, 9.2.6.1 en 9.2.6.2
Mag ik tijdens het schooljaar nog veranderen ?
Wat na "Bakkerij" ?
Interessante links