SO
- Startpagina SO
- Structuur SO
- 1e graad SO
- 3e graad SO
- 7e jaren
- Scholenzoeker SO
- Scholen en infomomenten
- Duaal leren
- Leren & werken
- OKAN
- Zoek studierichting
- Zoeken via studiedomeinen
- Zoeken via finaliteiten
- Zoeken via studiegebied
- Zoeken via belangstelling
- Studierendement
- Examencommissie SO
- -18j + buiten Vlaanderen
- Internaten
- Rapport schoolverlaters VDAB
- Privé-scholen
- Info voor schoolverlaters
- Keuzerooster
- Filmpjes
- Doorlichtingsverslagen
BuSO
Aspirant sommelier - Syntra leertijd
Opleiding "Aspirant sommelier"
Tijdens de opleiding Aspirant-Sommelier wordt aan de cursist aangeleerd hoe men de diverse smaken in wijn correct waarneemt, ervaart én verwoordt.
Men leert er de belangrijkste druivenrassen kennen en krijgt inzicht in de belangrijkste wijnstijlen.
Bovendien worden aan de cursist een aantal ‘tools’ aangereikt die kunnen helpen om eenvoudige adviezen te geven bij een eerste en/of operationele functie in een winkel of restaurant.
Verder worden ook een aantal vaardigheden eigen gemaakt die moeten mogelijk maken de verschillende wijnen correct te serveren aan de klant.
Voor deze duale opleiding kan de school een aanloopfase organiseren.
Tijdens de aanloopfase word je voorbereid op de instap in duaal leren.
Er wordt een individueel traject voor jou uitgewerkt. Duur en inhoud van de aanloopfase liggen niet vast.
De aanloopfase kan je maar volgen als je van de klassenraad, na screening, het bindend advies: ‘Aanloopfase’ hebt gekregen. Meer info op school.
Waar kan ik "Aspirant sommelier" volgen? |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Aspirant sommelier - Syntra leertijd |
Opleiding "Aspirant sommelier"
Tijdens de opleiding Aspirant-Sommelier wordt aan de cursist aangeleerd hoe men de diverse smaken in wijn correct waarneemt, ervaart én verwoordt.
Men leert er de belangrijkste druivenrassen kennen en krijgt inzicht in de belangrijkste wijnstijlen.
Bovendien worden aan de cursist een aantal ‘tools’ aangereikt die kunnen helpen om eenvoudige adviezen te geven bij een eerste en/of operationele functie in een winkel of restaurant.
Verder worden ook een aantal vaardigheden eigen gemaakt die moeten mogelijk maken de verschillende wijnen correct te serveren aan de klant.
Voor deze duale opleiding kan de school een aanloopfase organiseren.
Tijdens de aanloopfase word je voorbereid op de instap in duaal leren.
Er wordt een individueel traject voor jou uitgewerkt. Duur en inhoud van de aanloopfase liggen niet vast.
De aanloopfase kan je maar volgen als je van de klassenraad, na screening, het bindend advies: ‘Aanloopfase’ hebt gekregen. Meer info op school.
Waar kan ik "Aspirant sommelier" volgen? |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|