SO
- Startpagina SO
- Structuur SO
- 1e graad SO
- 3e graad SO
- 7e jaren
- Scholenzoeker SO
- Scholen en infomomenten
- Duaal leren
- Leren & werken
- OKAN
- Zoek studierichting
- Zoeken via studiedomeinen
- Zoeken via finaliteiten
- Zoeken via studiegebied
- Zoeken via belangstelling
- Studierendement
- Examencommissie SO
- -18j + buiten Vlaanderen
- Internaten
- Rapport schoolverlaters VDAB
- Privé-scholen
- Info voor schoolverlaters
- Keuzerooster
- Filmpjes
- Doorlichtingsverslagen
BuSO
Brood- en banketbakker - Syntra leertijd
Opleiding "Brood- en banketbakker"
De brood- en banketbakker bereidt en maakt broodproducten en fijne patisserie volgens de voorschriften van de voedselveiligheid, kan brood- en banketproducten verkopen en een voedingskleinhandel beheren (bakkerij, bakkerij-banketbakkerij, ...).
Dit beroep wordt uitgeoefend :
- in bakkerijen,
- traditionele of industriële banketbakkerijen,
- in de afdeling brood- en banketbakkerij van grote en middelgrote supermarkten,
Je komt soms in contact met klanten en werkt samen met leveranciers, het afdelingshoofd en de hygiënische diensten.
Het varieert naargelang de organisatie (ambachtelijke onderneming, hypermarkt, ...) en de industrialisatie- en automatiseringsgraad van het productieproces.
Het wordt vaak uitgeoefend tijdens het weekend, op feestdagen en vaak 's nachts ('s ochtends vroeg).
De activiteit vindt plaats in een bakkerij en kan het hanteren van lasten en langdurig rechtstaan inhouden.
Voor deze duale opleiding kan de school een aanloopfase organiseren.
Tijdens de aanloopfase word je voorbereid op de instap in duaal leren.
Er wordt een individueel traject voor jou uitgewerkt. Duur en inhoud van de aanloopfase liggen niet vast.
De aanloopfase kan je maar volgen als je van de klassenraad, na screening, het bindend advies: ‘Aanloopfase’ hebt gekregen. Meer info op school.
Interessante links
Waar kan ik "Brood- en banketbakker" volgen? |
||||||||||||||||||||
|
Brood- en banketbakker - Syntra leertijd |
Opleiding "Brood- en banketbakker"
De brood- en banketbakker bereidt en maakt broodproducten en fijne patisserie volgens de voorschriften van de voedselveiligheid, kan brood- en banketproducten verkopen en een voedingskleinhandel beheren (bakkerij, bakkerij-banketbakkerij, ...).
Dit beroep wordt uitgeoefend :
- in bakkerijen,
- traditionele of industriële banketbakkerijen,
- in de afdeling brood- en banketbakkerij van grote en middelgrote supermarkten,
Je komt soms in contact met klanten en werkt samen met leveranciers, het afdelingshoofd en de hygiënische diensten.
Het varieert naargelang de organisatie (ambachtelijke onderneming, hypermarkt, ...) en de industrialisatie- en automatiseringsgraad van het productieproces.
Het wordt vaak uitgeoefend tijdens het weekend, op feestdagen en vaak 's nachts ('s ochtends vroeg).
De activiteit vindt plaats in een bakkerij en kan het hanteren van lasten en langdurig rechtstaan inhouden.
Voor deze duale opleiding kan de school een aanloopfase organiseren.
Tijdens de aanloopfase word je voorbereid op de instap in duaal leren.
Er wordt een individueel traject voor jou uitgewerkt. Duur en inhoud van de aanloopfase liggen niet vast.
De aanloopfase kan je maar volgen als je van de klassenraad, na screening, het bindend advies: ‘Aanloopfase’ hebt gekregen. Meer info op school.
Interessante links
Waar kan ik "Brood- en banketbakker" volgen? |
||||||||||||||||||||
|