SO
- Startpagina SO
- Structuur SO
- 1e graad SO
- 3e graad SO
- 7e jaren
- Scholenzoeker SO
- Scholen en infomomenten
- Duaal leren
- Leren & werken
- OKAN
- Zoek studierichting
- Zoeken via studiedomeinen
- Zoeken via finaliteiten
- Zoeken via studiegebied
- Zoeken via belangstelling
- Studierendement
- Examencommissie SO
- -18j + buiten Vlaanderen
- Internaten
- Rapport schoolverlaters VDAB
- Privé-scholen
- Info voor schoolverlaters
- Keuzerooster
- Filmpjes
- Doorlichtingsverslagen
BuSO
Restauranthouder - Syntra leertijd
Opleiding "Restauranthouder"
Het zijn gereglementeerde beroepen die onder een specifieke vestigingswet vallen waarbij zowel beroepkennis als kennis van bedrijfsbeheer moet kunnen aangetoond worden.
De restauranthouder is uitbater van een horecazaak, gaande van een eenvoudige bistro of taverne met dagschotel tot een trendy brasserie of gastronomisch restaurant.
Waar een restauranthouder vnl. voor mensen in de eigen zaak kookt en deze ter plaatse bedient, zal de traiteur-banketaannemer veeleer op verplaatsing maaltijden bereiden en serveren bij diverse gelegenheden.
Dit veronderstelt een andere aanpak van voorbereiding, alsook service en menukeuze.
Naast bovengenoemde beroepen, worden ook nog andere uitstromen in deze opleiding voorzien nl. Café-uitbater en Uitbater Snack-tearoom.
Dit zijn beide niet-gereglementeerde beroepen.
Voor deze duale opleiding kan de school een aanloopfase organiseren.
Tijdens de aanloopfase word je voorbereid op de instap in duaal leren.
Er wordt een individueel traject voor jou uitgewerkt. Duur en inhoud van de aanloopfase liggen niet vast.
De aanloopfase kan je maar volgen als je van de klassenraad, na screening, het bindend advies: ‘Aanloopfase’ hebt gekregen. Meer info op school.
Waar kan ik "Restauranthouder" volgen? |
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Restauranthouder - Syntra leertijd |
Opleiding "Restauranthouder"
Het zijn gereglementeerde beroepen die onder een specifieke vestigingswet vallen waarbij zowel beroepkennis als kennis van bedrijfsbeheer moet kunnen aangetoond worden.
De restauranthouder is uitbater van een horecazaak, gaande van een eenvoudige bistro of taverne met dagschotel tot een trendy brasserie of gastronomisch restaurant.
Waar een restauranthouder vnl. voor mensen in de eigen zaak kookt en deze ter plaatse bedient, zal de traiteur-banketaannemer veeleer op verplaatsing maaltijden bereiden en serveren bij diverse gelegenheden.
Dit veronderstelt een andere aanpak van voorbereiding, alsook service en menukeuze.
Naast bovengenoemde beroepen, worden ook nog andere uitstromen in deze opleiding voorzien nl. Café-uitbater en Uitbater Snack-tearoom.
Dit zijn beide niet-gereglementeerde beroepen.
Voor deze duale opleiding kan de school een aanloopfase organiseren.
Tijdens de aanloopfase word je voorbereid op de instap in duaal leren.
Er wordt een individueel traject voor jou uitgewerkt. Duur en inhoud van de aanloopfase liggen niet vast.
De aanloopfase kan je maar volgen als je van de klassenraad, na screening, het bindend advies: ‘Aanloopfase’ hebt gekregen. Meer info op school.
Waar kan ik "Restauranthouder" volgen? |
||||||||||||||||||||||||||||||||
|