SO
- Startpagina SO
- Structuur SO
- 1e graad SO
- 3e graad SO
- 7e jaren
- Scholenzoeker SO
- Scholen en infomomenten
- Duaal leren
- Leren & werken
- OKAN
- Zoek studierichting
- Zoeken via studiedomeinen
- Zoeken via finaliteiten
- Zoeken via studiegebied
- Zoeken via belangstelling
- Studierendement
- Examencommissie SO
- -18j + buiten Vlaanderen
- Internaten
- Rapport schoolverlaters VDAB
- Privé-scholen
- Info voor schoolverlaters
- Keuzerooster
- Filmpjes
- Doorlichtingsverslagen
BuSO
Brood- en banketbakker - Syntra leertijd
Opleiding "Brood- en banketbakker"
Een brood- en banketbakker bewerkt, verwerkt en bakt degen, beslagen en suikergoed om daarmee brood- en banketproducten te bereiden.
Dat gaat van wit, bruin en volkorenbrood, tot meer speciale en buitenlandse soorten brood enerzijds. En van cake en gebak, koekjes en taart tot chocolade en ijs anderzijds.
Als bakker verwerk je de grondstoffen en halfbereide producten tot een gevarieerd gamma aan lekkers.
Sommige bakkers zijn gespecialiseerd in een bepaald soort banket, anderen trachten het gamma zo breed mogelijk te houden.
Het gebruik van streekproducten is de laatste jaren enorm toegenomen.
Om tot een goed resultaat te komen en efficiënt te werken, houd je je aan een strikt werkschema.
Creatieve geesten experimenteren ook wel met nieuwe recepten en technieken.
Je zorgt ervoor dat je altijd voldoende grondstoffen in voorraad hebt.
Meestal gebruik je mechanisch materiaal zoals een kneed- en deegmachine voor brood, een turbineermachine voor ijs en een wiel- en tempereermachine voor chocolade.
Als je in een ambachtelijke bakkerij werkt, begin je gewoonlijk heel vroeg in de ochtend.
In industriële bakkerijen werk je wellicht in een ploegensysteem.
Je bent voorzichtig en past de veiligheidsvoorschriften nauwgezet toe.
De HACCP-regels zijn heilig voor jou.
Voor deze duale opleiding kan de school een aanloopfase organiseren.
Tijdens de aanloopfase word je voorbereid op de instap in duaal leren.
Er wordt een individueel traject voor jou uitgewerkt. Duur en inhoud van de aanloopfase liggen niet vast.
De aanloopfase kan je maar volgen als je van de klassenraad, na screening, het bindend advies: ‘Aanloopfase’ hebt gekregen. Meer info op school.
Mogelijke beroepen
Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.
Interessante links
Waar kan ik "Brood- en banketbakker" volgen? |
||||
|
Brood- en banketbakker - Syntra leertijd |
Opleiding "Brood- en banketbakker"
Een brood- en banketbakker bewerkt, verwerkt en bakt degen, beslagen en suikergoed om daarmee brood- en banketproducten te bereiden.
Dat gaat van wit, bruin en volkorenbrood, tot meer speciale en buitenlandse soorten brood enerzijds. En van cake en gebak, koekjes en taart tot chocolade en ijs anderzijds.
Als bakker verwerk je de grondstoffen en halfbereide producten tot een gevarieerd gamma aan lekkers.
Sommige bakkers zijn gespecialiseerd in een bepaald soort banket, anderen trachten het gamma zo breed mogelijk te houden.
Het gebruik van streekproducten is de laatste jaren enorm toegenomen.
Om tot een goed resultaat te komen en efficiënt te werken, houd je je aan een strikt werkschema.
Creatieve geesten experimenteren ook wel met nieuwe recepten en technieken.
Je zorgt ervoor dat je altijd voldoende grondstoffen in voorraad hebt.
Meestal gebruik je mechanisch materiaal zoals een kneed- en deegmachine voor brood, een turbineermachine voor ijs en een wiel- en tempereermachine voor chocolade.
Als je in een ambachtelijke bakkerij werkt, begin je gewoonlijk heel vroeg in de ochtend.
In industriële bakkerijen werk je wellicht in een ploegensysteem.
Je bent voorzichtig en past de veiligheidsvoorschriften nauwgezet toe.
De HACCP-regels zijn heilig voor jou.
Voor deze duale opleiding kan de school een aanloopfase organiseren.
Tijdens de aanloopfase word je voorbereid op de instap in duaal leren.
Er wordt een individueel traject voor jou uitgewerkt. Duur en inhoud van de aanloopfase liggen niet vast.
De aanloopfase kan je maar volgen als je van de klassenraad, na screening, het bindend advies: ‘Aanloopfase’ hebt gekregen. Meer info op school.
Mogelijke beroepen
Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.
Interessante links
Waar kan ik "Brood- en banketbakker" volgen? |
||||
|