Wereldgastronomie - Derde graad
Studierichting "Wereldgastronomie" |
|
Je wil een gespecialiseerde kok in de wereldkeuken worden en bouwt in dit specialisatiejaar verder op hetgeen je reeds leerde over voedselbereiding en bediening. Je staat open voor internationale gerechten en dranken, voor vegetarische en biologische producten. Je leert op deze veranderingen en evoluties inspelen en maakt kennis met de Scandinavische, Italiaanse en Oosterse eetcultuur. |
Wereldgastronomie |
- Beschrijving
- Lessen
- Scholen
- Toelating
- Attesten
- Wat na
- Links
- Beroepen
BeschrijvingJe wil een gespecialiseerde kok in de wereldkeuken worden en bouwt in dit specialisatiejaar verder op hetgeen je reeds leerde over voedselbereiding en bediening. Je staat open voor internationale gerechten en dranken, voor vegetarische en biologische producten. Je leert op deze veranderingen en evoluties inspelen en maakt kennis met de Scandinavische, Italiaanse en Oosterse eetcultuur. Situering binnen het studiedomein:Welke lessen krijg je?Waar kan ik "Wereldgastronomie" volgen ?Geen school gevonden? Pas de filter(s) aan. AttestJe kan de volgende studiebewijzen behalen:
Als je op basis van een beslissing van de toelatingsklassenraad bent toegelaten tot het 3e leerjaar van de 3e graad bso, dan wordt dit op het diploma secundair onderwijs ingevuld. Getuigschrift over de basiskennis van het bedrijfsbeheerDit getuigschrift wordt uitgereikt onder de voorwaarden en modaliteiten die zijn vastgelegd in de omzendbrief SO/2008/01. Wat na Wereldgastronomie ?Interessante linksOpleidingsfilm: Horeca: animatievideo studiekeuze Mogelijke beroepenHier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Chef kok
( knelpuntberoep)
Chef kok grootkeuken
( knelpuntberoep)
Hulpkok
( knelpuntberoep)
Maitre d'hotel
( knelpuntberoep)
|