Dieetbakkerij - Derde graad
Studierichting "Dieetbakkerij" |
|
Als je je als bakker-banketbakker wil toeleggen op de combinatie 'Lekker en Gezond', is dit specialisatiejaar het overdenken waard. Je leert bestaande bakkerijrecepten aanpassen aan gangbare diëten, voedingscaloriëen berekenen voor dieetproducten, je krijgt inzicht in vervangingsmiddelen (vb. kunstmatige of alternatieve zoetstoffen), en natuur- of dieetproducten (vb. lightproducten) en leert ze verwerken tot gezonde, evenwichtige en lekkere broden en gebak. |
Dieetbakkerij |
- Beschrijving
- Lessen
- Scholen
- Toelating
- Attesten
- Wat na
- Beroepen
BeschrijvingAls je je als bakker-banketbakker wil toeleggen op de combinatie 'Lekker en Gezond', is dit specialisatiejaar het overdenken waard. Je leert bestaande bakkerijrecepten aanpassen aan gangbare diëten, voedingscaloriëen berekenen voor dieetproducten, je krijgt inzicht in vervangingsmiddelen (vb. kunstmatige of alternatieve zoetstoffen), en natuur- of dieetproducten (vb. lightproducten) en leert ze verwerken tot gezonde, evenwichtige en lekkere broden en gebak. Situering binnen het studiedomein:Welke lessen krijg je?Waar kan ik "Dieetbakkerij" volgen ?Geen school gevonden? Pas de filter(s) aan. AttestJe kan de volgende studiebewijzen behalen:
Als je op basis van een beslissing van de toelatingsklassenraad bent toegelaten tot het 3e leerjaar van de 3e graad bso, dan wordt dit op het diploma secundair onderwijs ingevuld. Getuigschrift over de basiskennis van het bedrijfsbeheerDit getuigschrift wordt uitgereikt onder de voorwaarden en modaliteiten die zijn vastgelegd in de omzendbrief SO/2008/01. Wat na Dieetbakkerij ?Mogelijke beroepenHier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Bakker
( knelpuntberoep)
Bakkershulp
( knelpuntberoep)
Patissier chocoladewerker ijsbereider
( knelpuntberoep)
|