Slagerij - Fijnkosttraiteur - Derde graad

Studierichting "Slagerij - Fijnkosttraiteur"

De vraag naar buitenshuis bereide schotels stijgt.
Niet alleen voor feestelijke gelegenheden (buffetten, recepties, walking-dinners...), informele etentjes (tuinfeesten, barbecue, wok, gourmet, fondue) maar ook voor de dagelijkse snelle hap.
De consument stelt hoge eisen aan deze gebruiksklare maaltijden en verwacht niet alleen kwaliteit op zijn bord, de gerechten dienen ook mooi gepresenteerd te worden en hygiënisch bereid.
In deze opleiding leer je net zo goed kant-en-klare maaltijden samenstellen, diverse type sausen bereiden als betere vleeswarenbereidingen maken.
Gerechten op basis van vis, wild en gevogelte staan zeker op het programma.
Klassieke gerechten, streekgerechten, seizoensbereidingen of buitenlandse specialiteiten, koude schotels, gerechten volgens een bepaald thema, het komt allemaal aan bod.
Bovendien leer je de gebruiksklare schotels en de fijnkostbereidingen smaakvol presenteren in buffetvorm of in de toonbank, zonder de hygiëne uit het oog te verliezen.
Je scherpt ook je vaardigheden als ondernemer aan en  leert je bereide schotels aan de man brengen.

Slagerij - Fijnkosttraiteur      


Beschrijving

De vraag naar buitenshuis bereide schotels stijgt.
Niet alleen voor feestelijke gelegenheden (buffetten, recepties, walking-dinners...), informele etentjes (tuinfeesten, barbecue, wok, gourmet, fondue) maar ook voor de dagelijkse snelle hap.
De consument stelt hoge eisen aan deze gebruiksklare maaltijden en verwacht niet alleen kwaliteit op zijn bord, de gerechten dienen ook mooi gepresenteerd te worden en hygiënisch bereid.
In deze opleiding leer je net zo goed kant-en-klare maaltijden samenstellen, diverse type sausen bereiden als betere vleeswarenbereidingen maken.
Gerechten op basis van vis, wild en gevogelte staan zeker op het programma.
Klassieke gerechten, streekgerechten, seizoensbereidingen of buitenlandse specialiteiten, koude schotels, gerechten volgens een bepaald thema, het komt allemaal aan bod.
Bovendien leer je de gebruiksklare schotels en de fijnkostbereidingen smaakvol presenteren in buffetvorm of in de toonbank, zonder de hygiëne uit het oog te verliezen.
Je scherpt ook je vaardigheden als ondernemer aan en  leert je bereide schotels aan de man brengen.

Situering binnen het studiedomein:

2e graad

3e graad

Agromanagement   
Auto-elektriciteit   
Banketaannemer-traiteur   
Banketbakkerij-chocoladebewerking   
Bedrijfsgrafiek   
Bedrijfsvoertuigen   
Beperkte kustvaart   
Bijzonder transport   
Bijzondere schrijnwerkconstructies   
Bio-ecologische bouwafwerking   
Bloemsierkunst   
Bosbouw en bosbeheer   
Bouw historische muziekinstrumenten   
Carrosserie- en spuitwerk   
Computergestuurde werktuigmachines   
Dakwerken   
Decor- en standenbouw   
Decoratie en restauratie schilderwerk   
Dieetbakkerij   
Diesel- en LPG-motoren   
Fotolassen   
Geautomatiseerde diamantbewerking en kwaliteitsanalyse   
Gemeenschapsrestauratie   
Gespecialiseerd recreatiemedewerker   
Gespecialiseerde dierenverzorging   
Grafische opmaaksystemen   
Haarstilist   
Hotelonthaal   
Industriële elektriciteit   
Industriële houtbewerking   
Industrieel onderhoud   
Instellen van textielmachines   
Interieurinrichting   
Juwelencreatie   
Kantooradministratie en gegevensbeheer   
Kinderzorg   
Koeltechnische installaties   
Land- en tuinbouwmechanisatie   
Logistiek   
Manegehouder-rijmeester   
Matrijzenbouw   
Mecanicien voor onderhoud en herstel van motorfietsen   
Mechanische en hydraulische kranen   
Meerkleurendruk - Drukwerkveredeling   
Meubelgarneren   
Mode-verkoop   
Modespecialisatie en trendstudie   
Organisatie-assistentie   
Pijpfitten-lassen-monteren   
Publiciteit en illustratie   
Renovatie bouw   
Restaurantbedrijf en drankenkennis   
Restauratie bouw   
Restauratie muziekinstrumenten   
Restauratie van meubelen   
Scheeps- en havenwerk   
Schipper-motorist   
Slagerij - Fijnkosttraiteur   
Specialiteitenrestaurant   
Stijl- en designmeubelen   
Thuis- en bejaardenzorg / zorgkundige   
Topsport-sportbegeleider   
Tuinaanleg en onderhoud   
Tuinbouwproductie   
Uurwerkherstelling   
Veehouderij en landbouwteelten   
Veiligheidsberoepen   
Verkoop en vertegenwoordiging   
Verwarmingsinstallaties   
Wegenbouwmachines   
Wereldgastronomie   
Winkelbeheer en etalage   
Zeefdruk   
Foto OK Foto OK

Welke lessen krijg je?

Waar kan ik "Slagerij - Fijnkosttraiteur" volgen ?

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.Toon alle scholen

Geen school gevonden? Pas de filter(s) aan.

Toelatingsvoorwaarden


Meer info: zie regelgeving SO

Attest

Je kan de volgende studiebewijzen behalen:

  • het diploma van secundair onderwijs als je houder bent van het getuigschrift van de 2e graad van het secundair onderwijs én van het 1e leerjaar van de 3e graad, het 2e leerjaar van de 3e graad van bso en het 7e leerjaar gericht op instroom arbeidsmarkt bso met vrucht hebt beëindigd
  • het studiegetuigschrift van het 3e leerjaar van de 3e graad van het secundair onderwijs, ingericht onder de vorm van een 7e leerjaar gericht op instroom arbeidsmarkt als je het leerjaar met vrucht hebt beëindigd, maar niet in aanmerking komt voor het diploma van secundair onderwijs
  • het oriënteringsattest C als je het leerjaar niet met vrucht hebt beëindigd of als je het leerjaar, de onderwijsvorm en de studierichting slechts gedurende een gedeelte van het schooljaar in de betrokken school hebt gevolgd.

Als je op basis van een beslissing van de toelatingsklassenraad bent toegelaten tot het 3e leerjaar van de 3e graad bso, dan wordt dit op het diploma secundair onderwijs ingevuld.

Getuigschrift over de basiskennis van het bedrijfsbeheer

Dit getuigschrift wordt uitgereikt onder de voorwaarden en modaliteiten die zijn vastgelegd in de omzendbrief SO/2008/01.

Wat na Slagerij - Fijnkosttraiteur ?

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding.
Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld.
Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn.


Slachter ( knelpuntberoep)

Slager ( knelpuntberoep)

Slagershulp ( knelpuntberoep)


Uitsnijder uitbener ( knelpuntberoep)