Wereldgastronomie - Derde graad
Studierichting "Wereldgastronomie" |
|
Je wil een gespecialiseerde kok in de wereldkeuken worden en bouwt in dit specialisatiejaar verder op hetgeen je reeds leerde over voedselbereiding en bediening. Je staat open voor internationale gerechten en dranken, voor vegetarische en biologische producten. Je leert op deze veranderingen en evoluties inspelen en maakt kennis met de Scandinavische, Italiaanse en Oosterse eetcultuur. |
Wereldgastronomie |
- Beschrijving
- Lessen
- Scholen
- Toelating
- Attesten
- Wat na
- Links
- Beroepen
BeschrijvingJe wil een gespecialiseerde kok in de wereldkeuken worden en bouwt in dit specialisatiejaar verder op hetgeen je reeds leerde over voedselbereiding en bediening. Je staat open voor internationale gerechten en dranken, voor vegetarische en biologische producten. Je leert op deze veranderingen en evoluties inspelen en maakt kennis met de Scandinavische, Italiaanse en Oosterse eetcultuur. Situering binnen het studiedomein:Welke lessen krijg je?De lesinhouden (lessenroosters) verschillen van school tot school. Scholen hebben een grote vrijheid om het lessenpakket te organiseren. Daarom vermelden we geen lessenroosters meer. Info over de lessen vind je rechtstreeks bij de scholen. Waar kan ik "Wereldgastronomie" volgen ?Geen school gevonden? Pas de filter(s) aan. ToelatingsvoorwaardenJe kunt starten in het 3de leerjaar van de 3de graad, ingericht als een specialisatiejaar (7 BSO) als je ofwel:
Kom je uit een niet-Vlaamse onderwijsinstelling (buitenlandse -, Frans- of Duitstalige school in België) of uit een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN), dan kan de toelatingsklassenraad van de school je toelaten tot dit leerjaar.
Mag ik tijdens het schooljaar nog veranderen ?Veranderen van school mag altijd. Tot en met 30 september mag je binnen hetzelfde leerjaar veranderen van onderwijsvorm en/of studierichting. Meer info: zie regelgeving SO AttestJe behaalt ofwel:
Wat na Wereldgastronomie ?Interessante linksBuitengewoon onderwijs: Gespecialiseerde trajectbepaling en -begeleiding Buitengewoon onderwijs: Opzoeken dichtstbijzijnde school Buitengewoon onderwijs: Vlaams agentschap voor personen met een handicap Buitengewoon onderwijs: Brailleliga Buitengewoon onderwijs: FOD Sociale zekerheid voor personen met een handicap Opleidingsfilm: Horeca: animatievideo studiekeuze Mogelijke beroepenHier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Chef kok
( knelpuntberoep)
Chef kok grootkeuken
( knelpuntberoep)
Hulpkok
( knelpuntberoep)
Maitre d'hotel
( knelpuntberoep)
|