Banketbakkerij-chocoladebewerking - Derde graad
Studierichting "Banketbakkerij-chocoladebewerking" |
|
Wanneer je je zowel (banket)bakker als kunstenaar voelt, is dit bijkomend specialisatiejaar misschien iets voor jou. Je wordt tijdens je opleiding ingewijd in de geheimen van de fijne patisserie, leert de nieuwe trends in de banketbakkerij kennen en chocoladeproducten (pralines, bouchés, mousses…) maken… Je krijgt ook de kans je artistieke talenten te ontplooien. Je gaat aan de slag met chocolade, suiker, ijs, marsepijn, koekjes en confiserie en verrast je klanten met zelfgemaakte ambachtelijke, eetbare en smaakvolle creaties. Tijdens praktijklessen en stage leer je al doende handige tips en trucs van specialisten. Je leert je producten kunstzinnig verpakken, presenteren en vlot aan de man brengen. Vandaar dat er naast veel praktijk, ook aandacht is voor verkooptechnieken en bedrijfsorganisatie. |
Banketbakkerij-chocoladebewerking |
- Beschrijving
- Lessen
- Scholen
- Toelating
- Attesten
- Wat na
- Links
- Beroepen
BeschrijvingWanneer je je zowel (banket)bakker als kunstenaar voelt, is dit bijkomend specialisatiejaar misschien iets voor jou. Je wordt tijdens je opleiding ingewijd in de geheimen van de fijne patisserie, leert de nieuwe trends in de banketbakkerij kennen en chocoladeproducten (pralines, bouchés, mousses…) maken… Je krijgt ook de kans je artistieke talenten te ontplooien. Je gaat aan de slag met chocolade, suiker, ijs, marsepijn, koekjes en confiserie en verrast je klanten met zelfgemaakte ambachtelijke, eetbare en smaakvolle creaties. Tijdens praktijklessen en stage leer je al doende handige tips en trucs van specialisten. Je leert je producten kunstzinnig verpakken, presenteren en vlot aan de man brengen. Vandaar dat er naast veel praktijk, ook aandacht is voor verkooptechnieken en bedrijfsorganisatie. Situering binnen het studiedomein:Welke lessen krijg je?De lesinhouden (lessenroosters) verschillen van school tot school. Scholen hebben een grote vrijheid om het lessenpakket te organiseren. Daarom vermelden we geen lessenroosters meer. Info over de lessen vind je rechtstreeks bij de scholen. Waar kan ik "Banketbakkerij-chocoladebewerking" volgen ?Geen school gevonden? Pas de filter(s) aan. ToelatingsvoorwaardenJe kunt starten in het 3de leerjaar van de 3de graad, ingericht als een specialisatiejaar (7 BSO) als je ofwel:
Kom je uit een niet-Vlaamse onderwijsinstelling (buitenlandse -, Frans- of Duitstalige school in België) of uit een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (OKAN), dan kan de toelatingsklassenraad van de school je toelaten tot dit leerjaar.
Mag ik tijdens het schooljaar nog veranderen ?Veranderen van school mag altijd. Tot en met 30 september mag je binnen hetzelfde leerjaar veranderen van onderwijsvorm en/of studierichting. Meer info: zie regelgeving SO AttestJe behaalt ofwel:
Wat na Banketbakkerij-chocoladebewerking ?Interessante linksBuitengewoon onderwijs: FOD Sociale zekerheid voor personen met een handicap Buitengewoon onderwijs: Gespecialiseerde trajectbepaling en -begeleiding Buitengewoon onderwijs: Opzoeken dichtstbijzijnde school Buitengewoon onderwijs: Vlaams agentschap voor personen met een handicap Buitengewoon onderwijs: Brailleliga Mogelijke beroepenHier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Bakker
( knelpuntberoep)
Bakkershulp
( knelpuntberoep)
Patissier chocoladewerker ijsbereider
( knelpuntberoep)
|