Polyvalent technieker havenvoertuigen duaal - Syntra
Opleiding "Polyvalent technieker havenvoertuigen duaal"
Een duaal 7de jaar TSO is een beroepsgerichte vorming van 1 schooljaar.
Heel wat opleidingstijd breng je door op de werkvloer. Dit maakt je opleiding direct veel realistischer. Gemiddeld gaat het over 20u per week/tussen de 14 en 19u per week. Een deel van de beroepsgerichte vorming kan op school worden gegeven.
Je leert leert men preventief onderhoud, diagnose, herstellingen en vervangingen uitvoeren van mechanische, hydraulische, pneumatische of elektrische aard aan straddle carriers, reach stackers, terminal trekkers, vorkliften, mobiele kranen, … volgens de veiligheidsvoorschriften en regelgeving om de havenvoertuigen operationeel te maken of houden.
Deze duale opleiding is gebaseerd op de beroepskwalificatie polyvalent technieker havenvoertuigen, niveau 4 van de Vlaamse kwalificatiestructuur
Voor elke duale opleiding bestaat er 1 standaardtraject (vanaf 1/9/2025 curriculumdossier). Hierin staat gedetailleerd wat jij moet leren. Open het tabblad ‘Lessen’ om het te raadplegen.
Bron: www.duaalleren.vlaanderen en de omzendbrief ‘duaal leren en de aanloopfase’.
Voor deze duale opleiding kan de school een aanloopfase organiseren.
Tijdens de aanloopfase word je voorbereid op de instap in duaal leren.
Er wordt een individueel traject voor jou uitgewerkt. Duur en inhoud van de aanloopfase liggen niet vast.
De aanloopfase kan je maar volgen als je van de klassenraad, na screening, het bindend advies: ‘Aanloopfase’ hebt gekregen. Meer info op school.
Mogelijke beroepen
Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.
Polyvalent technieker havenvoertuigen duaal - Syntra |
Deze opleiding wordt momenteel nergens ingericht! |
- Beschrijving
- Toelating
- Lessen
- Attesten
- Wat na
- Beroepen
Opleiding "Polyvalent technieker havenvoertuigen duaal"Een duaal 7de jaar TSO is een beroepsgerichte vorming van 1 schooljaar. Je leert leert men preventief onderhoud, diagnose, herstellingen en vervangingen uitvoeren van mechanische, hydraulische, pneumatische of elektrische aard aan straddle carriers, reach stackers, terminal trekkers, vorkliften, mobiele kranen, … volgens de veiligheidsvoorschriften en regelgeving om de havenvoertuigen operationeel te maken of houden. Deze duale opleiding is gebaseerd op de beroepskwalificatie polyvalent technieker havenvoertuigen, niveau 4 van de Vlaamse kwalificatiestructuur Deze duale opleiding is gebaseerd op de beroepskwalificatie beveiligingstechnicus, niveau 4.
Voor elke duale opleiding bestaat er 1 standaardtraject (vanaf 1/9/2025 curriculumdossier). Hierin staat gedetailleerd wat jij moet leren. Open het tabblad ‘Lessen’ om het te raadplegen. Bron: www.duaalleren.vlaanderen en de omzendbrief ‘duaal leren en de aanloopfase’. Voor deze duale opleiding kan de school een aanloopfase organiseren. Toelating
Lessen
Het is ook de school die beslist of ze de opleiding lineair (schooljaarsysteem) dan wel modulair (bestaande uit clusters) organiseert. Attesten
De klassenraad beslist wanneer je je opleiding hebt afgerond. Wat na
Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om verder te studeren in een andere richting. Mogelijke beroepenHier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.
Onderhoudsmecanicien van personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen
( knelpuntberoep)
Onderhoudsmecanicien van werf-, landbouw- en hefmachines
( knelpuntberoep)
Onderhoudsmecanicien van zware bedrijfsvoertuigen
( knelpuntberoep)
|