Slager- bereider verkoopklare gerechten - Syntra
Opleiding "Slager- bereider verkoopklare gerechten"
Als slager-bereider verkoopklare producten maak je, op eigen verantwoordelijkheid, vleeskwartieren en slachtafval klaar.
Dit breng je in het consumptiecircuit onder de vorm van vlees, vleesbereidingen, vleesproducten en verkoopklare gerechten.
Verder bereid je buffetten en bewerk je wild en gevogelte.
Je presenteert je producten zo aantrekkelijk mogelijk in de winkel.
Daarnaast maak je de bestellingen klaar, je adviseert en bedient de klanten.
Rund- of varkensvlees, schapenvlees of gevogelte; je weet letterlijk wat voor vlees je in de kuip hebt. Je garandeert de kwaliteit en de versheid van je producten.
Bovendien pas je de veiligheidsregels en de normen voor hygiëne (HACCP) strikt toe.
Als slager weet je van aanpakken, zowel je producten als de klanten.
Je bent dus klantgericht en weet dat de klant koning is.
Je bent voorzichtig met je dagelijks gereedschap zoals een gehaktmolen of een vleescutter.
Verder ken je alle relevante bewaartechnieken zoals koude, warme of luchtledige verwerking.
Zowel in ambachtelijke winkels, als in supermarkten kun je aan de slag.
De opleiding loopt over een periode van1 jaar<;
Voor deze duale opleiding kan de school een aanloopfase organiseren.
Tijdens de aanloopfase word je voorbereid op de instap in duaal leren.
Er wordt een individueel traject voor jou uitgewerkt. Duur en inhoud van de aanloopfase liggen niet vast.
De aanloopfase kan je maar volgen als je van de klassenraad, na screening, het bindend advies: ‘Aanloopfase’ hebt gekregen. Meer info op school.
Opleiding "Slager- bereider verkoopklare gerechten"
In bezit zijn van certificaat Slager
Soms kan de opleiding\' slager-spekslager\' gelijktijdig gevolgd worden met de opleiding \'slager\'.
Dit is mogelijk wanneer je je opleiding volgt binnen een bedrijf dat beide opleidingen organiseert.
Mogelijke beroepen
Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.
Waar kan ik "Slager- bereider verkoopklare gerechten" volgen? |
||||||||
|
Slager- bereider verkoopklare gerechten - Syntra |
- Beschrijving
- Toelating
- Bijzondere toelatingsvoorwaarde
- Lessen
- Attesten
- Wat na
- Beroepen
- Campus
Opleiding "Slager- bereider verkoopklare gerechten"Als slager-bereider verkoopklare producten maak je, op eigen verantwoordelijkheid, vleeskwartieren en slachtafval klaar. Voor deze duale opleiding kan de school een aanloopfase organiseren. ToelatingOm aan de leertijd te beginnen, moet je tussen 15 en 25 jaar zijn.
Een 14-jarige, die de 1e graad van het voltijds secundair onderwijs heeft beëindigd en ten laatste op 31 december 15 jaar wordt, mag, na advies van het CLB, vanaf één maand voor de 15e verjaardag wel al de theoretische lessen in de SYNTRA-lesplaats volgen. Enkel op voorwaarde dat er al een opleidingsplaats voor de praktijkopleiding is gevonden. De praktijkopleiding kan pas starten vanaf je 15e verjaardag.
Op het einde van het schooljaar waarin je 25 wordt, moet je opleiding afgewerkt zijn. Gedurende het hele schooljaar kan je starten in de Leertijd (zolang je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden). Als je je inschrijft vóór 15 april wordt je toegelaten tot de lessen algemene en beroepsgerichte vorming + tot de evaluatie van deze cursussen. Binnen de 14 dagen na instap, moet je aan je trajectbegeleider de bewijsstukken geven van wat je hebt behaald (leerdoelen algemene en beroepsgerichte vorming) in je vorige school van het lopend schooljaar. Op basis van deze bewijsstukken beslist de klassenraad of je nog wordt toegelaten tot de lessen algemene vorming en/of de cursus beroepsgerichte vorming (+de examens hierover). Als je niet tot de lessen wordt toegelaten, krijg je ook geen eindevaluatie voor dat schooljaar. Opleiding "Slager- bereider verkoopklare gerechten"In bezit zijn van certificaat Slager LessenLessen?1 dag per week krijg je theorie in een SYNTRA-lesplaats. Een lesdag bestaat uit een halve dag algemene vorming rond actuele thema’s + een halve dag beroepsgerichte vorming (BGV) als aanvulling op wat je op de werkplek leert. Werkplekleren?4 dagen per week krijg je op de werkvloer praktijkopleiding. AttestenAls je slaagt in je volledige leertijdopleiding (ook algemene vorming, AV) kan je het volgende behalen:
Wat je precies behaalt, hangt af van het niveau van de cursus A.V. Slagen in de examens ‘algemene vorming’ betekent dat je de eindtermen hebt bereikt van het voltijds BSO volgens Syntra Vlaanderen.
Wat naNa deze opleiding kan je gaan werken. Verder studeren kan eventueel ook. Dit kan binnen het secundair onderwijs (in al dan niet duale opleidingen). Mogelijke beroepenHier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.
Slachter
( knelpuntberoep)
Slager
( knelpuntberoep)
Slagershulp
( knelpuntberoep)
Uitsnijder uitbener
( knelpuntberoep)
|