SO
- Startpagina SO
- Structuur SO
- 1e graad SO
- 3e graad SO
- 7e jaren
- Scholenzoeker SO
- Scholen en infomomenten
- Duaal leren
- Leren & werken
- OKAN
- Zoek studierichting
- Zoeken via studiedomeinen
- Zoeken via finaliteiten
- Zoeken via studiegebied
- Zoeken via belangstelling
- Studierendement
- Examencommissie SO
- -18j + buiten Vlaanderen
- Internaten
- Rapport schoolverlaters VDAB
- Privé-scholen
- Info voor schoolverlaters
- Keuzerooster
- Filmpjes
- Doorlichtingsverslagen
BuSO
Banketbakker-chocoladebewerker - Syntra leertijd
Opleiding "Banketbakker-chocoladebewerker"
Een banketbakker bewerkt, verwerkt en bakt degen, beslagen en suikerwerk om daarmee banketproducten te bereiden.
Dat kan gaan van cake en gebak, koekjes en taart tot chocolade en ijs.
Als banketbakker-chocoladebewerker ben jij onder meer gespecialiseerd in het bereiden van chocolade.
Je verwerkt getempereerde chocolade tot heerlijke pralines. Om tot een goed resultaat te komen en efficiënt te werken, houd je je aan een strikt werkschema.
Creatieve geesten experimenteren ook wel met nieuwe recepten en technieken.
Je zorgt ervoor dat je altijd voldoende grondstoffen in voorraad hebt.
Meestal gebruik je mechanisch materiaal zoals een kneed- en deegmachine voor brood, een turbineermachine voor ijs en een wiel- en tempereermachine voor chocolade.
Als je in een ambachtelijke bakkerij werkt, begin je gewoonlijk heel vroeg in de ochtend.
In industriële bakkerijen werk je wellicht in een ploegensysteem.
Maar ook bij traiteurs en in horecabedrijven werken banketbakkers-chocoladebewerkers.
Je bent voorzichtig en past de veiligheidsvoorschriften nauwgezet toe.
De HACCP-regels zijn heilig voor jou.
Voor deze duale opleiding kan de school een aanloopfase organiseren.
Tijdens de aanloopfase word je voorbereid op de instap in duaal leren.
Er wordt een individueel traject voor jou uitgewerkt. Duur en inhoud van de aanloopfase liggen niet vast.
De aanloopfase kan je maar volgen als je van de klassenraad, na screening, het bindend advies: ‘Aanloopfase’ hebt gekregen. Meer info op school.
Mogelijke beroepen
Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.
Banketbakker-chocoladebewerker - Syntra leertijd |
|
Deze opleiding wordt momenteel nergens ingericht! |
Opleiding "Banketbakker-chocoladebewerker"
Een banketbakker bewerkt, verwerkt en bakt degen, beslagen en suikerwerk om daarmee banketproducten te bereiden.
Dat kan gaan van cake en gebak, koekjes en taart tot chocolade en ijs.
Als banketbakker-chocoladebewerker ben jij onder meer gespecialiseerd in het bereiden van chocolade.
Je verwerkt getempereerde chocolade tot heerlijke pralines. Om tot een goed resultaat te komen en efficiënt te werken, houd je je aan een strikt werkschema.
Creatieve geesten experimenteren ook wel met nieuwe recepten en technieken.
Je zorgt ervoor dat je altijd voldoende grondstoffen in voorraad hebt.
Meestal gebruik je mechanisch materiaal zoals een kneed- en deegmachine voor brood, een turbineermachine voor ijs en een wiel- en tempereermachine voor chocolade.
Als je in een ambachtelijke bakkerij werkt, begin je gewoonlijk heel vroeg in de ochtend.
In industriële bakkerijen werk je wellicht in een ploegensysteem.
Maar ook bij traiteurs en in horecabedrijven werken banketbakkers-chocoladebewerkers.
Je bent voorzichtig en past de veiligheidsvoorschriften nauwgezet toe.
De HACCP-regels zijn heilig voor jou.
Voor deze duale opleiding kan de school een aanloopfase organiseren.
Tijdens de aanloopfase word je voorbereid op de instap in duaal leren.
Er wordt een individueel traject voor jou uitgewerkt. Duur en inhoud van de aanloopfase liggen niet vast.
De aanloopfase kan je maar volgen als je van de klassenraad, na screening, het bindend advies: ‘Aanloopfase’ hebt gekregen. Meer info op school.
Mogelijke beroepen
Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.