
Plaatser soepele vloerbekleding - Syntra
Opleiding "Plaatser soepele vloerbekleding"
Je bekleedt vloeren met een soepele bedekking als tapijt, vinyl, kurk of linoleum.
Je werkt als zelfstandige, in dienst van een aannemer of voor een bedrijf dat dergelijke vloerbekleding verkoopt en plaatst.
Elk type vloerbekleding vergt een andere aanpak en andere vaardigheden, maar correct meten en snijden is altijd cruciaal.
Je beheerst de vereiste technieken, werkt nauwgezet en levert een vlekkeloze bekleding af.
Soms werk je alleen, maar gezien het gewicht van de meeste rollen vloerbekleding trek je er doorgaans met minstens één collega op uit.
Je breng een groot deel van je werkdag op je knieën door en draagt daarom best altijd professionele kniebeschermers.
Het mooie is dat je heel snel het resultaat van je werk ziet.
Veel klussen klaar je op één dag of zelfs sneller, zeker in een gewone privéwoning.
De vloerbekleding van handelszaken, kantoren en andere ruimtes met een groot vloeroppervlak neemt uiteraard veel meer tijd in beslag.
Deze opleiding loopt over een periode van 2 jaar
Voor deze duale opleiding kan de school een aanloopfase organiseren.
Tijdens de aanloopfase word je voorbereid op de instap in duaal leren.
Er wordt een individueel traject voor jou uitgewerkt. Duur en inhoud van de aanloopfase liggen niet vast.
De aanloopfase kan je maar volgen als je van de klassenraad, na screening, het bindend advies: ‘Aanloopfase’ hebt gekregen. Meer info op school.
Mogelijke beroepen
Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.


Waar kan ik "Plaatser soepele vloerbekleding" volgen? |
||||
|

Plaatser soepele vloerbekleding - Syntra |
- Beschrijving
- Toelating
- Lessen
- Attesten
- Wat na
- Beroepen
- Campus
Opleiding "Plaatser soepele vloerbekleding"Je bekleedt vloeren met een soepele bedekking als tapijt, vinyl, kurk of linoleum. Voor deze duale opleiding kan de school een aanloopfase organiseren. ToelatingOm aan de leertijd te beginnen, moet je tussen 15 en 25 jaar zijn.
Een 14-jarige, die de 1e graad van het voltijds secundair onderwijs heeft beëindigd en ten laatste op 31 december 15 jaar wordt, mag, na advies van het CLB, vanaf één maand voor de 15e verjaardag wel al de theoretische lessen in de SYNTRA-lesplaats volgen. Enkel op voorwaarde dat er al een opleidingsplaats voor de praktijkopleiding is gevonden. De praktijkopleiding kan pas starten vanaf je 15e verjaardag.
Op het einde van het schooljaar waarin je 25 wordt, moet je opleiding afgewerkt zijn. Gedurende het hele schooljaar kan je starten in de Leertijd (zolang je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden). Als je je inschrijft vóór 15 april wordt je toegelaten tot de lessen algemene en beroepsgerichte vorming + tot de evaluatie van deze cursussen. Binnen de 14 dagen na instap, moet je aan je trajectbegeleider de bewijsstukken geven van wat je hebt behaald (leerdoelen algemene en beroepsgerichte vorming) in je vorige school van het lopend schooljaar. Op basis van deze bewijsstukken beslist de klassenraad of je nog wordt toegelaten tot de lessen algemene vorming en/of de cursus beroepsgerichte vorming (+de examens hierover). Als je niet tot de lessen wordt toegelaten, krijg je ook geen eindevaluatie voor dat schooljaar. LessenLessen?1 dag per week krijg je theorie in een SYNTRA-lesplaats. Een lesdag bestaat uit een halve dag algemene vorming rond actuele thema’s + een halve dag beroepsgerichte vorming (BGV) als aanvulling op wat je op de werkplek leert. Werkplekleren?4 dagen per week krijg je op de werkvloer praktijkopleiding. AttestenAls je slaagt in je volledige leertijdopleiding (ook algemene vorming, AV) kan je het volgende behalen:
Wat je precies behaalt, hangt af van het niveau van de cursus A.V. Slagen in de examens ‘algemene vorming’ betekent dat je de eindtermen hebt bereikt van het voltijds BSO volgens Syntra Vlaanderen.
Wat naNa deze opleiding kan je gaan werken. Verder studeren kan eventueel ook. Dit kan binnen het secundair onderwijs (in al dan niet duale opleidingen). Mogelijke beroepenHier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.
Plaatser van vloerbekleding
( ![]() Schilder-decorateur
( ![]()
|