Agro- en Biotechnologie : Voedingstechnologie - Professionele bachelor
Hoe verbeter je de kwaliteit, smaak en voedingswaarde van voedsel? De opleiding Voedingstechnologie schotelt je een goedgevuld bordje voor, zodat jij als voedingstechnoloog aan de slag kan als kwaliteitsbewaker, laborant, productie of milieuverantwoordelijke.
De afstudeerrichting Voedingstechnologie is een praktijkgerichte opleiding waarin je zowel wetenschappelijke als verbredende vakken volgt én deze aanvult met heel wat oefen-, labo- en praktijksessies.
Zo vind je op je lessenrooster:
- wetenschappelijke vakken zoals agrochemie, microbiologie, wetenschapscommunicatie, bodemkunde en bodembewerking, …
- algemeen vormende vakken zoals informatica, communicatievaardigheden, wetgeving, en bedrijfseconomie. Een deel van deze vakken volg je samen met studenten die een andere afstudeerrichting kozen.
- Specifiek voor de afstudeerrichting Voedingstechnologie staan er op jouw programma ook vakken rond levensmiddelenfysica en -chemie, kwaliteitszorg, gezondheidsanalyses, milieutechnologie, marketing en datamanagement.
Vanaf het tweede opleidingsjaar loop je stage. In het derde jaar wordt de stage langer én koppel je er ook een bachelorproef aan. En wil je naar het buitenland? Dan is er een groot aanbod aan internationale stageplekken.
Al in het eerste jaar kies je voor deze afstudeerrichting.
Is deze opleiding iets voor jou?
Jij bent een ondernemend en creatief. Je gaat altijd op zoek naar manieren om je aanpak te verbeteren. En natuurlijk heb je een gezonde interesse in alles wat met voeding, voedingswetenschap en voedingstechnologie te maken heeft!
Een specifieke vooropleiding vanuit het secundair onderwijs is niet nodig. De meeste vakken beginnen vanaf nul. Heb je een stevige basis chemie? Dan is dat mooi meegenomen.
Aanvullende info:
Studiepunten
180
Agro- en Biotechnologie : Voedingstechnologie - Professionele bachelor |
- Beschrijving
- Toelating
- Situering
- Andere
afst.richt. - Wat na?
- Flexibel?
- Instellingen
- Beroepen
- VKS
- VDAB
- Links
- Studie-
rendement
Algemene info
Hoe verbeter je de kwaliteit, smaak en voedingswaarde van voedsel? De opleiding Voedingstechnologie schotelt je een goedgevuld bordje voor, zodat jij als voedingstechnoloog aan de slag kan als kwaliteitsbewaker, laborant, productie of milieuverantwoordelijke.
De afstudeerrichting Voedingstechnologie is een praktijkgerichte opleiding waarin je zowel wetenschappelijke als verbredende vakken volgt én deze aanvult met heel wat oefen-, labo- en praktijksessies.
Zo vind je op je lessenrooster:
- wetenschappelijke vakken zoals agrochemie, microbiologie, wetenschapscommunicatie, bodemkunde en bodembewerking, …
- algemeen vormende vakken zoals informatica, communicatievaardigheden, wetgeving, en bedrijfseconomie. Een deel van deze vakken volg je samen met studenten die een andere afstudeerrichting kozen.
- Specifiek voor de afstudeerrichting Voedingstechnologie staan er op jouw programma ook vakken rond levensmiddelenfysica en -chemie, kwaliteitszorg, gezondheidsanalyses, milieutechnologie, marketing en datamanagement.
Vanaf het tweede opleidingsjaar loop je stage. In het derde jaar wordt de stage langer én koppel je er ook een bachelorproef aan. En wil je naar het buitenland? Dan is er een groot aanbod aan internationale stageplekken.
Al in het eerste jaar kies je voor deze afstudeerrichting.
Is deze opleiding iets voor jou?
Jij bent een ondernemend en creatief. Je gaat altijd op zoek naar manieren om je aanpak te verbeteren. En natuurlijk heb je een gezonde interesse in alles wat met voeding, voedingswetenschap en voedingstechnologie te maken heeft!
Een specifieke vooropleiding vanuit het secundair onderwijs is niet nodig. De meeste vakken beginnen vanaf nul. Heb je een stevige basis chemie? Dan is dat mooi meegenomen.
Studiepunten
180
Instellingen:
Gegevens bijgewerkt tot 03-06-2024 |
Agro- en Biotechnologie : Voedingstechnologie - Professionele bachelor |
- Beschrijving
- Toelating
- Situering
- Andere
afst.richt. - Wat na?
- Flexibel?
- Instellingen
- Beroepen
- VKS
- VDAB
- Links
- Studie-
rendement
Algemene info
Hoe verbeter je de kwaliteit, smaak en voedingswaarde van voedsel? De opleiding Voedingstechnologie schotelt je een goedgevuld bordje voor, zodat jij als voedingstechnoloog aan de slag kan als kwaliteitsbewaker, laborant, productie of milieuverantwoordelijke.
De afstudeerrichting Voedingstechnologie is een praktijkgerichte opleiding waarin je zowel wetenschappelijke als verbredende vakken volgt én deze aanvult met heel wat oefen-, labo- en praktijksessies.
Zo vind je op je lessenrooster:
- wetenschappelijke vakken zoals agrochemie, microbiologie, wetenschapscommunicatie, bodemkunde en bodembewerking, …
- algemeen vormende vakken zoals informatica, communicatievaardigheden, wetgeving, en bedrijfseconomie. Een deel van deze vakken volg je samen met studenten die een andere afstudeerrichting kozen.
- Specifiek voor de afstudeerrichting Voedingstechnologie staan er op jouw programma ook vakken rond levensmiddelenfysica en -chemie, kwaliteitszorg, gezondheidsanalyses, milieutechnologie, marketing en datamanagement.
Vanaf het tweede opleidingsjaar loop je stage. In het derde jaar wordt de stage langer én koppel je er ook een bachelorproef aan. En wil je naar het buitenland? Dan is er een groot aanbod aan internationale stageplekken.
Al in het eerste jaar kies je voor deze afstudeerrichting.
Is deze opleiding iets voor jou?
Jij bent een ondernemend en creatief. Je gaat altijd op zoek naar manieren om je aanpak te verbeteren. En natuurlijk heb je een gezonde interesse in alles wat met voeding, voedingswetenschap en voedingstechnologie te maken heeft!
Een specifieke vooropleiding vanuit het secundair onderwijs is niet nodig. De meeste vakken beginnen vanaf nul. Heb je een stevige basis chemie? Dan is dat mooi meegenomen.
Studiepunten
180
Instellingen:
Gegevens bijgewerkt tot 03-06-2024 |