Grootkeuken en catering - Derde graad
Studierichting "Grootkeuken en catering" |
|
Steek je graag de handen uit de mouwen om maaltijden te bereiden voor grotere groepen? Werk je nauwkeurig en ben creatief in het presenteren van maaltijden? Je leert:
Je leert ook over gezondheid, voedingswaarde van maaltijden, hygiënisch werken, voorraadbeheer en de basiskennis over de organisatie van de werkzaamheden. *Counter: bar waaraan men kan eten |
Grootkeuken en catering |
- Beschrijving
- Lessen
- Scholen
- Toelating
- Attesten
- Wat na
- Links
- Beroepen
BeschrijvingSteek je graag de handen uit de mouwen om maaltijden te bereiden voor grotere groepen? Werk je nauwkeurig en ben creatief in het presenteren van maaltijden? Je leert:
Je leert ook over gezondheid, voedingswaarde van maaltijden, hygiënisch werken, voorraadbeheer en de basiskennis over de organisatie van de werkzaamheden. *Counter: bar waaraan men kan eten Situering binnen het studiedomein: Voeding en horecaWelke lessen krijg je?De lesinhouden (lessenroosters) verschillen van school tot school. Scholen hebben een grote vrijheid om het lessenpakket te organiseren. Daarom vermelden we geen lessenroosters meer.
Gedetailleerde informatie vind je op de websites van de scholen. Meer informatie over de inhoud, competenties en doelstellingen lees je in het curriculumdossier. Waar kan ik "Grootkeuken en catering" volgen ?Geen school gevonden? Pas de filter(s) aan. ToelatingsvoorwaardenJe kan starten in het 6e jaar SO in een studierichting van de arbeidsmarktfinaliteit als je:
Bijkomende toelatingsvoorwaarden: Je moet beschikken over een OV4-verslag opgesteld door een CLB. ExtraToelating voor cognitief sterk functionerende leerlingen: Als je verstandelijk vooruit bent op je leeftijdsgenoten (= cognitief sterk functionerend) kan je ook toegelaten worden tot dit leerjaar als je niet beschikt over een studiebewijs (A-, B- of C-attest) van het onderliggende leerjaar en op voorwaarde dat de klassenraad jou toelaat. De klassenraad is ook bevoegd om te bepalen of een leerling cognitief sterk functionerend is. Meer info: zie regelgeving SO AttestJe behaalt het diploma van secundair onderwijs, onderwijskwalificatie niveau 3 als je ook geslaagd bent op de beroepsgerichte vorming van de opleiding. Hiermee kan je starten in:
Je kan ook volgende studiebewijzen behalen: Wat na Grootkeuken en catering ?Na het 6e leerjaar gaan de leerlingen uit de arbeidsfinaliteit werken of soms nog verder studeren.
Je wil gaan werken
Je wil verder studeren Er zijn verschillende mogelijkheden na het 6e jaar:
Professionele bachelors Je kan deze bachelors o.a. verkennen via verschillende ingangen:
Enkele vragen die je kunnen helpen bij het kiezen van een opleiding in het hoger onderwijs:
Uiteraard zijn nog andere keuzes mogelijk. Leg zeker ook je oor eens te luisteren bij je ouders, familie, vrienden, leerkrachten, CLB, ... Zij kunnen je allicht ook zinvolle feedback geven over de keuze die je overweegt. Interessante linksBuitengewoon onderwijs: Gespecialiseerde trajectbepaling en -begeleiding Buitengewoon onderwijs: FOD Sociale zekerheid voor personen met een handicap Buitengewoon onderwijs: Brailleliga Buitengewoon onderwijs: Opzoeken dichtstbijzijnde school Buitengewoon onderwijs: Vlaams agentschap voor personen met een handicap Mogelijke beroepenHier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Chef kok grootkeuken
( knelpuntberoep)
Medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood
( knelpuntberoep)
Polyvalent medewerker restaurant
( knelpuntberoep)
|