BuSO Opleidingsvorm 4 - Restaurant en keuken  

Beschrijving van de richting "Restaurant en keuken" (OV 4 )

In deze praktische studierichting leer je zowel werken in de keuken als in het restaurant.  De opleiding is gericht op de doorstroom naar de arbeidsmarkt.
De focus ligt op het bereiden en bedienen van culinaire gerechten. Etiquette, hygiënisch werken en een net voorkomen zijn belangrijk. Net als het openstaan voor verschillende culturele invloeden.  

Concreet leer je:

  • de kok bijstaan bij het klaarmaken van warme en koude maaltijden,
  • gerechten afwerken en de kwaliteit controleren,
  • gasten op een gastvrije manier in het Nederlands, Frans en Engels ontvangen en ook functioneel communiceren met andere teamleden in deze talen 
  • hen informeren over gerechten en dranken en deze serveren volgens de regels van de kunst
  • de basis van het organiseren en beheren van een restaurant: reservaties bijhouden, rekeningen opstellen, bediening aan de bar…

 

Waar kan ik "Restaurant en keuken" volgen ?

Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:

 

 

Wat kan je behalen na "Restaurant en keuken" ? (OV 4 - G3)

 

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.

Kelner brasserie ( knelpuntberoep)

Kelner restaurant ( knelpuntberoep)

Keukenmedewerker ( knelpuntberoep)

Maitre d'hotel ( knelpuntberoep)



 

Interessante links

Buitengewoon onderwijs:





BuSO Opleidingsvorm 4 - Restaurant en keuken  

Beschrijving van de richting "Restaurant en keuken" (OV 4 )

In deze praktische studierichting leer je zowel werken in de keuken als in het restaurant.  De opleiding is gericht op de doorstroom naar de arbeidsmarkt.
De focus ligt op het bereiden en bedienen van culinaire gerechten. Etiquette, hygiënisch werken en een net voorkomen zijn belangrijk. Net als het openstaan voor verschillende culturele invloeden.  

Concreet leer je:

  • de kok bijstaan bij het klaarmaken van warme en koude maaltijden,
  • gerechten afwerken en de kwaliteit controleren,
  • gasten op een gastvrije manier in het Nederlands, Frans en Engels ontvangen en ook functioneel communiceren met andere teamleden in deze talen 
  • hen informeren over gerechten en dranken en deze serveren volgens de regels van de kunst
  • de basis van het organiseren en beheren van een restaurant: reservaties bijhouden, rekeningen opstellen, bediening aan de bar…

Waar kan ik "Restaurant en keuken" volgen ? (OV 4 - G3)

  Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
   
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:
   
 

Wat kan je behalen na "Restaurant en keuken" ? (OV 4 - G3)

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.

Kelner brasserie ( knelpuntberoep)

Kelner restaurant ( knelpuntberoep)

Keukenmedewerker ( knelpuntberoep)

Maitre d'hotel ( knelpuntberoep)