BuSO Opleidingsvorm 4 - Grootkeuken en catering  

Beschrijving van de richting "Grootkeuken en catering" (OV 4 )

Steek je graag de handen uit de mouwen om maaltijden te bereiden voor grotere groepen?  Werk je nauwkeurig en ben creatief in het presenteren van maaltijden?
Dan is deze praktische studierichting misschien iets voor jou.
De focus ligt op de keukenactiviteiten maar ook de basis van het ontvangen en bedienen van gasten wordt aangeleerd.

Je leert:

  • met toestellen werken die specifiek zijn voor grootkeuken en catering
  • het voorbereidend werk doen voor zowel warme als koude bereidingen
  • de specifieke technieken/organisatie, nodig om grote hoeveelheden maaltijden bereiden  en te  verdelen binnen een grootkeuken of een cateringbedrijf
  • maaltijden aanpassen aan verschillende doelgroepen en voor verschillende gelegenheden want catering kan gebeuren in verschillende situaties: op school, tijdens een beurs, op een feest…
  • gasten aan een buffet of counter* informeren en bedienen
  • de basiskennis  Frans en Engels die nodig is voor het uitoefenen van je job

Je leert ook over gezondheid, voedingswaarde van maaltijden, hygiënisch werken, voorraadbeheer en de basiskennis over de organisatie van de werkzaamheden. 

*Counter: bar waaraan men kan eten

 

Waar kan ik "Grootkeuken en catering" volgen ?

Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:

 

 

Wat kan je behalen na "Grootkeuken en catering" ? (OV 4 - G3)

 

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.


Chef kok grootkeuken ( knelpuntberoep)




 

Interessante links

Buitengewoon onderwijs:





BuSO Opleidingsvorm 4 - Grootkeuken en catering  

Beschrijving van de richting "Grootkeuken en catering" (OV 4 )

Steek je graag de handen uit de mouwen om maaltijden te bereiden voor grotere groepen?  Werk je nauwkeurig en ben creatief in het presenteren van maaltijden?
Dan is deze praktische studierichting misschien iets voor jou.
De focus ligt op de keukenactiviteiten maar ook de basis van het ontvangen en bedienen van gasten wordt aangeleerd.

Je leert:

  • met toestellen werken die specifiek zijn voor grootkeuken en catering
  • het voorbereidend werk doen voor zowel warme als koude bereidingen
  • de specifieke technieken/organisatie, nodig om grote hoeveelheden maaltijden bereiden  en te  verdelen binnen een grootkeuken of een cateringbedrijf
  • maaltijden aanpassen aan verschillende doelgroepen en voor verschillende gelegenheden want catering kan gebeuren in verschillende situaties: op school, tijdens een beurs, op een feest…
  • gasten aan een buffet of counter* informeren en bedienen
  • de basiskennis  Frans en Engels die nodig is voor het uitoefenen van je job

Je leert ook over gezondheid, voedingswaarde van maaltijden, hygiënisch werken, voorraadbeheer en de basiskennis over de organisatie van de werkzaamheden. 

*Counter: bar waaraan men kan eten

Waar kan ik "Grootkeuken en catering" volgen ? (OV 4 - G3)

  Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
   
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:
   
Aantal instellingen gerangschikt per postcode: 1
 
BuSO VIBO Sint-Barabara - OV4 Campus Spectrumcollege (3580 - Beringen )

Wat kan je behalen na "Grootkeuken en catering" ? (OV 4 - G3)

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.


Chef kok grootkeuken ( knelpuntberoep)