BuSO Opleidingsvorm 4 - Horeca  

Beschrijving van de richting "Horeca" (OV 4 )

Horeca is een theoretisch-praktische studierichting. Je krijgt een basisvorming en een specifieke vorming.

Je krijgt volgende zaken voorgeschoteld:

  • een pakket economie
  • Frans en Engels in functie van je job in de horeca
Je opleiding als kelner:

Je leert o.a.:
  • gasten ontvangen
  • bestellingen opnemen
  • dranken/gerechten serveren
  • afrekenen met de gasten

Je opleiding als kok:

  • Je verwerkt ingrediënten tot warme en koude keukenbereidingen.
  • Je creëert zelf (nieuwe) gerechten.
  • Je denkt mee over de samenstellingen van de (menu)kaart.
  • Je leert ook de keuken te organiseren en de voorraden beheren.
  • Je houdt rekening met de voedselvoorschriften en regelgeving.

Je werkt met flexibele uren in een team in bv. restaurants, bars, hotels of feestzalen.

Permanente aandacht voor (voedsel)veiligheid, (persoonlijke) hygiëne, klantvriendelijkheid, etiquette, discretie, omgaan met moeilijke gasten … staan centraal in je latere job.

 

Waar kan ik "Horeca" volgen ?

Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:

 

 

Wat kan je behalen na "Horeca" ? (OV 4 - G3)

BuSO Opleidingsvorm 4 - Horeca  

Beschrijving van de richting "Horeca" (OV 4 )

Horeca is een theoretisch-praktische studierichting. Je krijgt een basisvorming en een specifieke vorming.

Je krijgt volgende zaken voorgeschoteld:

  • een pakket economie
  • Frans en Engels in functie van je job in de horeca
Je opleiding als kelner:

Je leert o.a.:
  • gasten ontvangen
  • bestellingen opnemen
  • dranken/gerechten serveren
  • afrekenen met de gasten

Je opleiding als kok:

  • Je verwerkt ingrediënten tot warme en koude keukenbereidingen.
  • Je creëert zelf (nieuwe) gerechten.
  • Je denkt mee over de samenstellingen van de (menu)kaart.
  • Je leert ook de keuken te organiseren en de voorraden beheren.
  • Je houdt rekening met de voedselvoorschriften en regelgeving.

Je werkt met flexibele uren in een team in bv. restaurants, bars, hotels of feestzalen.

Permanente aandacht voor (voedsel)veiligheid, (persoonlijke) hygiëne, klantvriendelijkheid, etiquette, discretie, omgaan met moeilijke gasten … staan centraal in je latere job.

Waar kan ik "Horeca" volgen ? (OV 4 - G3)

  Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
   
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:
   
 

Wat kan je behalen na "Horeca" ? (OV 4 - G3)