SO
- Startpagina SO
- Structuur SO
- 1e graad SO
- 3e graad SO
- 7e jaren
- Scholenzoeker SO
- Scholen en infomomenten
- Duaal leren
- Leren & werken
- OKAN
- Zoek studierichting
- Zoeken via studiedomeinen
- Zoeken via finaliteiten
- Zoeken via studiegebied
- Zoeken via belangstelling
- Studierendement
- Examencommissie SO
- -18j + buiten Vlaanderen
- Internaten
- Rapport schoolverlaters VDAB
- Privé-scholen
- Info voor schoolverlaters
- Keuzerooster
- Filmpjes
- Doorlichtingsverslagen
BuSO
BuSO Opleidingsvorm 4 - Bakkerij
Beschrijving van de richting "Bakkerij" (OV 4 ) |
|
Eenvoudige en lekkere brood- en banketbakkerijproducten bereiden en proeven lijkt je wel wat… Je leert verschillende soorten degen maken en beslag samenstellen. Je oefent in het bakken en het afwerken van baksels. Uiteraard leer je ook je eigen creativiteit gebruiken tijdens je opdrachten. Je leert de kostprijs van grondstoffen berekenen, de juiste maten, gewichten en hoeveelheden uit recepten opvolgen. Je leert hoe je producten dient te bewaren en hoe je je lekkere broodjes en gebak kan verpakken met het oog op de verkoop. Je leert je werkzaamheden in een (banket)bakkerij plannen en organiseren. Daarnaast is er ook aandacht voor veilig, milieubewust en hygiënisch werken en leer je rekening houden met voedselveiligheid, voedingswaarde en gezondheid. |
Waar kan ik "Bakkerij" volgen ?
Wat kan je behalen na "Bakkerij" ? (OV 4 - G2) |
Interessante links
BuSO Opleidingsvorm 4 - Bakkerij |
Beschrijving van de richting "Bakkerij" (OV 4 ) |
|
Eenvoudige en lekkere brood- en banketbakkerijproducten bereiden en proeven lijkt je wel wat… Je leert verschillende soorten degen maken en beslag samenstellen. Je oefent in het bakken en het afwerken van baksels. Uiteraard leer je ook je eigen creativiteit gebruiken tijdens je opdrachten. Je leert de kostprijs van grondstoffen berekenen, de juiste maten, gewichten en hoeveelheden uit recepten opvolgen. Je leert hoe je producten dient te bewaren en hoe je je lekkere broodjes en gebak kan verpakken met het oog op de verkoop. Je leert je werkzaamheden in een (banket)bakkerij plannen en organiseren. Daarnaast is er ook aandacht voor veilig, milieubewust en hygiënisch werken en leer je rekening houden met voedselveiligheid, voedingswaarde en gezondheid. |
Waar kan ik "Bakkerij" volgen ? (OV 4 - G2) |
||
|
Wat kan je behalen na "Bakkerij" ? (OV 4 - G2) |