BuSO Opleidingsvorm 4 - Restaurant en keuken duaal  

Beschrijving van de richting "Restaurant en keuken duaal" (OV 4 )

In deze opleiding leer je:

  • voedingsmiddelen binnen de keuken bestellen en ontvangen
  • de noodzakelijke voorbereidingen doen
  • koude en warme maaltijden bereiden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens de technische fiche
  • de gerechten afwerken
  • de kwaliteit controleren
  • de gasten ontvangen
  • gerechten en dranken voorstellen
  • bestellingen opnemen en doorgeven aan het bar- of keukenpersoneel
  • dranken en/of gerechten serveren en ze eventueel aan tafel afwerken
  • afrekenen

De leerling moet zijn/haar opleidingstraject vervullen binnen de 2 verschillende contexten, namelijk zaal én keuken.

Deze duale opleiding is gebaseerd op de 

  • Beroepskwalificatie hulpkok, niveau 3
  • Beroepskwalificatie kelner, niveau 4

Meer dan de helft van je graadsopleiding breng je door op je reële werkplek: concreet gaat het over gemiddeld minstens 20u/week (op jaarbasis).

Voor elke duale opleiding bestaat er een curriculumdossier. Hierin staat gedetailleerd wat jij minimaal moet leren.Zie tabblad 'Lessen'.

Deze duale opleiding is een graadsopleiding en loopt over 2 jaren.

Bron: www.duaallerenvlaanderen en omzendbrief ‘duaal leren en de aanloopfase’. 

 

Waar kan ik "Restaurant en keuken duaal" volgen ?

Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:

 

Wie wordt toegelaten tot "Restaurant en keuken duaal" ?

 

Wat na "Restaurant en keuken duaal" ?

 

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.

Hulpkok ( knelpuntberoep)

Kelner brasserie ( knelpuntberoep)

Kelner restaurant ( knelpuntberoep)

Keukenmedewerker ( knelpuntberoep)

Maitre d'hotel ( knelpuntberoep)



 

Interessante links

Buitengewoon onderwijs:







BuSO Opleidingsvorm 4 - Restaurant en keuken duaal  

Beschrijving van de richting "Restaurant en keuken duaal" (OV 4 )

In deze opleiding leer je:

  • voedingsmiddelen binnen de keuken bestellen en ontvangen
  • de noodzakelijke voorbereidingen doen
  • koude en warme maaltijden bereiden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens de technische fiche
  • de gerechten afwerken
  • de kwaliteit controleren
  • de gasten ontvangen
  • gerechten en dranken voorstellen
  • bestellingen opnemen en doorgeven aan het bar- of keukenpersoneel
  • dranken en/of gerechten serveren en ze eventueel aan tafel afwerken
  • afrekenen

De leerling moet zijn/haar opleidingstraject vervullen binnen de 2 verschillende contexten, namelijk zaal én keuken.

Deze duale opleiding is gebaseerd op de 

  • Beroepskwalificatie hulpkok, niveau 3
  • Beroepskwalificatie kelner, niveau 4

Meer dan de helft van je graadsopleiding breng je door op je reële werkplek: concreet gaat het over gemiddeld minstens 20u/week (op jaarbasis).

Voor elke duale opleiding bestaat er een curriculumdossier. Hierin staat gedetailleerd wat jij minimaal moet leren.Zie tabblad 'Lessen'.

Deze duale opleiding is een graadsopleiding en loopt over 2 jaren.

Bron: www.duaallerenvlaanderen en omzendbrief ‘duaal leren en de aanloopfase’. 

Waar kan ik "Restaurant en keuken duaal" volgen ? (OV 4 - G3)

  Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
   
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:
   
 

Wie wordt toegelaten tot "Restaurant en keuken duaal" ?

Wat na "Restaurant en keuken duaal" ?

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.

Hulpkok ( knelpuntberoep)

Kelner brasserie ( knelpuntberoep)

Kelner restaurant ( knelpuntberoep)

Keukenmedewerker ( knelpuntberoep)

Maitre d'hotel ( knelpuntberoep)