

Voedings- en dieetkunde - Professionele bachelor
De professionele bachelor Voedings- en dieetkunde stoomt je klaar om evenwichtig voedingsadvies te delen en haalbare behandelplannen op maat uit te werken.
Algemeen
De invloed van voedingsmiddelen op lichaam en geest intrigeert je. Je hebt de ambitie om van gezonde voeding je beroep te maken en wil anderen op weg zetten naar een evenwichtige levensstijl.
De opleiding Voedings- en dieetkunde bereidt je voor op het beroep van diëtist. Bevindingen uit wetenschappelijk onderzoek vormen de rode draad doorheen je traject.
- Je krijgt het nodige inzicht in de samenstelling van voedingsmiddelen en hun onderlinge interactie.
- Het menselijke lichaam bestudeer je in ziekte en gezondheid. Je krijgt een stevige basis op vlak van voedselveiligheid en hygiënebeleid.
- Naast toegepaste wetenschappen en voedingswetenschap bestaat je vakkenpakket uit persoonlijke vaardigheden. Zo leer je met individuen in gesprek te gaan en hen te coachen.
Opnieuw krijg je alle mogelijkheden om je kennis en verworven competenties in de praktijk te toetsen. Via praktijkoefeningen, rollenspellen, concrete cases en stages bereid je je voor op een vlotte overstap naar het beroepsleven
Na je studie kan je aan de slag in een van de vier grote werkterreinen van een diëtist:
- Diëtist in een klinische setting, in een woonzorgcentrum of in je eigen praktijk
Je gaat aan de slag met cliënten of patiënten en stelt voor hen voedingsadvies of een dieet samen. Je begeleidt hen tijdens de opvolging daarvan. - Diëtist in een voedingsdienst
Je organiseert het voedingsbeheer en stelt menu’s op in samenwerking met chef-koks. Je draagt mee de verantwoordelijkheid voor de toepassing van het voedselveiligheids- en hygiënebeleid. - Diëtist in de voedingsindustrie
Je staat in voor de etikettering van producten en de toepassing van wetgevingen. Je werkt mee aan de ontwikkeling van nieuwe voedingsmiddelen of dieetproducten en geeft inhoudelijk advies aan de dienst marketing. - Diëtist in de preventieve gezondheidszorg
Je informeert en sensibiliseert over voeding, een gezonde levensstijl en ziektepreventie. Rond die topics organiseer je educatieve campagnes.
Is deze opleiding iets voor jou?
Je kan ordelijk en nauwkeurig werken en hebt oog voor veiligheid en hygiëne. Je bent sociaal en communicatief en biedt een luisterend oor. Het is jouw ambitie om mensen te motiveren en te coachen. Voor deze opleiding heb je bij voorkeur een wetenschappelijke basis.
Studiepunten
180


Voedings- en dieetkunde - Professionele bachelor |
Algemene info
De professionele bachelor Voedings- en dieetkunde stoomt je klaar om evenwichtig voedingsadvies te delen en haalbare behandelplannen op maat uit te werken.
Algemeen
De invloed van voedingsmiddelen op lichaam en geest intrigeert je. Je hebt de ambitie om van gezonde voeding je beroep te maken en wil anderen op weg zetten naar een evenwichtige levensstijl.
De opleiding Voedings- en dieetkunde bereidt je voor op het beroep van diëtist. Bevindingen uit wetenschappelijk onderzoek vormen de rode draad doorheen je traject.
- Je krijgt het nodige inzicht in de samenstelling van voedingsmiddelen en hun onderlinge interactie.
- Het menselijke lichaam bestudeer je in ziekte en gezondheid. Je krijgt een stevige basis op vlak van voedselveiligheid en hygiënebeleid.
- Naast toegepaste wetenschappen en voedingswetenschap bestaat je vakkenpakket uit persoonlijke vaardigheden. Zo leer je met individuen in gesprek te gaan en hen te coachen.
Opnieuw krijg je alle mogelijkheden om je kennis en verworven competenties in de praktijk te toetsen. Via praktijkoefeningen, rollenspellen, concrete cases en stages bereid je je voor op een vlotte overstap naar het beroepsleven
Na je studie kan je aan de slag in een van de vier grote werkterreinen van een diëtist:
- Diëtist in een klinische setting, in een woonzorgcentrum of in je eigen praktijk
Je gaat aan de slag met cliënten of patiënten en stelt voor hen voedingsadvies of een dieet samen. Je begeleidt hen tijdens de opvolging daarvan. - Diëtist in een voedingsdienst
Je organiseert het voedingsbeheer en stelt menu’s op in samenwerking met chef-koks. Je draagt mee de verantwoordelijkheid voor de toepassing van het voedselveiligheids- en hygiënebeleid. - Diëtist in de voedingsindustrie
Je staat in voor de etikettering van producten en de toepassing van wetgevingen. Je werkt mee aan de ontwikkeling van nieuwe voedingsmiddelen of dieetproducten en geeft inhoudelijk advies aan de dienst marketing. - Diëtist in de preventieve gezondheidszorg
Je informeert en sensibiliseert over voeding, een gezonde levensstijl en ziektepreventie. Rond die topics organiseer je educatieve campagnes.
Is deze opleiding iets voor jou?
Je kan ordelijk en nauwkeurig werken en hebt oog voor veiligheid en hygiëne. Je bent sociaal en communicatief en biedt een luisterend oor. Het is jouw ambitie om mensen te motiveren en te coachen. Voor deze opleiding heb je bij voorkeur een wetenschappelijke basis.
Studiepunten
180
Instellingen die de opleiding organiseren met keuzetraject(en):
Onderwijskiezer ziet een keuzetraject als een essentieel deel van de opleiding, dat mede de eigenheid van die opleiding bepaalt. De onderwijsinstellingen gebruiken verschillende benamingen en /of criteria om een keuzetraject aan te duiden. Daarom kiezen we er voor om een vak of een pakket van vakken als keuzetraject te benoemen als dit minstens 6 studiepunten omvat.
Industrie |
Sport |
Food Technology |
Health care professional of the future |
Health innovation |
Health prevention |
Instellingen die de opleiding organiseren zonder keuzetraject(en):
AP Hogeschool Antwerpen - Campus Hallen
Gegevens bijgewerkt tot 04-06-2024 |


Voedings- en dieetkunde - Professionele bachelor |
Algemene info
De professionele bachelor Voedings- en dieetkunde stoomt je klaar om evenwichtig voedingsadvies te delen en haalbare behandelplannen op maat uit te werken.
Algemeen
De invloed van voedingsmiddelen op lichaam en geest intrigeert je. Je hebt de ambitie om van gezonde voeding je beroep te maken en wil anderen op weg zetten naar een evenwichtige levensstijl.
De opleiding Voedings- en dieetkunde bereidt je voor op het beroep van diëtist. Bevindingen uit wetenschappelijk onderzoek vormen de rode draad doorheen je traject.
- Je krijgt het nodige inzicht in de samenstelling van voedingsmiddelen en hun onderlinge interactie.
- Het menselijke lichaam bestudeer je in ziekte en gezondheid. Je krijgt een stevige basis op vlak van voedselveiligheid en hygiënebeleid.
- Naast toegepaste wetenschappen en voedingswetenschap bestaat je vakkenpakket uit persoonlijke vaardigheden. Zo leer je met individuen in gesprek te gaan en hen te coachen.
Opnieuw krijg je alle mogelijkheden om je kennis en verworven competenties in de praktijk te toetsen. Via praktijkoefeningen, rollenspellen, concrete cases en stages bereid je je voor op een vlotte overstap naar het beroepsleven
Na je studie kan je aan de slag in een van de vier grote werkterreinen van een diëtist:
- Diëtist in een klinische setting, in een woonzorgcentrum of in je eigen praktijk
Je gaat aan de slag met cliënten of patiënten en stelt voor hen voedingsadvies of een dieet samen. Je begeleidt hen tijdens de opvolging daarvan. - Diëtist in een voedingsdienst
Je organiseert het voedingsbeheer en stelt menu’s op in samenwerking met chef-koks. Je draagt mee de verantwoordelijkheid voor de toepassing van het voedselveiligheids- en hygiënebeleid. - Diëtist in de voedingsindustrie
Je staat in voor de etikettering van producten en de toepassing van wetgevingen. Je werkt mee aan de ontwikkeling van nieuwe voedingsmiddelen of dieetproducten en geeft inhoudelijk advies aan de dienst marketing. - Diëtist in de preventieve gezondheidszorg
Je informeert en sensibiliseert over voeding, een gezonde levensstijl en ziektepreventie. Rond die topics organiseer je educatieve campagnes.
Is deze opleiding iets voor jou?
Je kan ordelijk en nauwkeurig werken en hebt oog voor veiligheid en hygiëne. Je bent sociaal en communicatief en biedt een luisterend oor. Het is jouw ambitie om mensen te motiveren en te coachen. Voor deze opleiding heb je bij voorkeur een wetenschappelijke basis.
Studiepunten
180
Instellingen die de opleiding organiseren met keuzetraject(en):
Onderwijskiezer ziet een keuzetraject als een essentieel deel van de opleiding, dat mede de eigenheid van die opleiding bepaalt. De onderwijsinstellingen gebruiken verschillende benamingen en /of criteria om een keuzetraject aan te duiden. Daarom kiezen we er voor om een vak of een pakket van vakken als keuzetraject te benoemen als dit minstens 6 studiepunten omvat.
Industrie |
Sport |
Food Technology |
Health care professional of the future |
Health innovation |
Health prevention |
Instellingen die de opleiding organiseren zonder keuzetraject(en):
AP Hogeschool Antwerpen - Campus Hallen
Gegevens bijgewerkt tot 04-06-2024 |