Chef kok (M/V/X)
Knelpuntberoep Vlaanderen en Brussel
- Beschrijving
- Opleiding
- Arbeidsmarkt
- Beroepssector
- Linken
- Video
Wat is, wat doet een Chef kok?
Je staat in voor alle bereidingen in de keuken en je plant en organiseert alle keukenwerkzaamheden: mise-en-place, bereiden, schikken en garneren van gerechten.
Je werkt alleen of je hebt één of meerdere keukenhelpers of hulpkoks onder je. Je werft keukenpersoneel aan en leidt het op.
Je beheert alles wat verband houdt met de voedingswaren: aankoop en onderhandelingen met de leveranciers, bevoorrading, opslag en bewaring.
Je controleert de bereidingstechnieken, de presentatie en de hygiëne van de voedingswaren, het onderhoud van de keuken en de installaties.
Je werkt menu's uit, past de recepten aan, berekent de kosten en bepaalt de prijzen.
Soms werk je nieuwe recepten uit.
Je kan eveneens verantwoordelijk zijn voor het werkingsbudget van de keuken.
Welke beroepen zijn aan deze beroepsfiche gekoppeld?
Kok
Zie onder het tabje 'Links' voor meer info over het beroepsprofiel.
OPLEIDINGEN SO 3e graad
Chef de partie groenten, fruit en kruiden - BSO - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - L7
Chef de partie vis, schaal- en schelpdieren - BSO - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - L7
Chef de partie vlees, wild en gevogelte - BSO - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - L7
Kok - BSO - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - L7
OPLEIDINGEN SO - 3e graad - 7e jaar
OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - 7ejaar lesplaats SO
OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL 7e jaar - lesplaats CDO
OPLEIDINGEN Leertijd
OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL 7e jaar - lesplaats SYNTRA
OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad
Chef de partie groenten, fruit en kruiden - BSO - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca
Chef de partie vis, schaal- en schelpdieren - BSO - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca
Chef de partie vlees, wild en gevogelte - BSO - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca
Kok - BSO - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca
OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad - 7e jaren
OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad 7e jaar - DUAAL
OPLEIDINGEN BUSO - OV3 - Kwalificatie- en Integratiefase
OPLEIDINGEN BUSO - OV3 - Duaal
OPLEIDINGEN SEC VOLW O
Chef de partie groenten fruit en kruiden
Chef de Partie vis, schaal- en schelpdieren
Hotel
Hotelbedrijf
Kok
Beroepssector
Wil je meer weten?
Vlaamse Kwalificatiestructuur
-
Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.
Interessante links