Volwassenen
Sommelier - Syntra ondernemersopleidingen |
Opleiding "Sommelier"
Tijdens de opleiding Sommelier leert de cursist de belangrijkste wijnbouwgebieden omschrijven vanuit historisch en aardrijkskundig standpunt.
Hij/zij leert via het professioneel proeven dat klimaat invloed heeft op smaak, kwantiteit en kwaliteit van de wijn.
De cursist begrijpt dat kwaliteit en de prijs van een wijn gerelateerd is aan de herkomstbenaming maar dat vooral de wijnmaker hier de hoofdrol speelt. Belangrijke tool blijft de degustatiefiche die in detail wordt ingevuld.
De cursist
- kent de eventuele productiemethodes die eigen zijn aan de regio en kan deze linken aan de wijnen die er worden geproduceerd
- kent de appellatiestructuur, de kwaliteitsindelingen en de belangrijkste referenties in de regio
- kent de druivenrassen eigen aan de regio en kan deze herkennen en beschrijven, eventueel in vergelijking met gelijkaardige wijnen uit andere regio’s of landen
- kan een wijn technisch volledig beschrijven in korte en vloeiende bewoordingen (3’)
- kan de wijnen op een klantvriendelijke wijze beschrijven en suggereren bij een specifiek gerecht en kan het voorstel motiveren
- kan de wijnen op een technisch correcte manier én volgens de regels van de kunst serveren.
In elke les kunnen de cursisten volgens een beurtrolsysteem volgende vaardigheden inoefenen:
Het openen en serveren van mousserende wijn.
Het openen, serveren en eventueel karaferen van witte wijn.
Het openen, serveren, karaferen of decanteren van rode wijn.
De sommelier straalt gastvrijheid uit en geeft blijk van echt klantgericht vakmanschap.
Opleidingsduur
1 jaar
Waar kan ik "Sommelier" volgen?
Syntra Brussel - Campus Tours & TaxisSyntra Midden-Vlaanderen - Campus Asse
Syntra Limburg - Campus Hasselt
Syntra West - Campus Brugge
Syntra West - campus Kortrijk -
Syntra Midden-Vlaanderen - Campus Gent
Sommelier - Syntra ondernemersopleidingen |
Opleiding "Sommelier"
Tijdens de opleiding Sommelier leert de cursist de belangrijkste wijnbouwgebieden omschrijven vanuit historisch en aardrijkskundig standpunt.
Hij/zij leert via het professioneel proeven dat klimaat invloed heeft op smaak, kwantiteit en kwaliteit van de wijn.
De cursist begrijpt dat kwaliteit en de prijs van een wijn gerelateerd is aan de herkomstbenaming maar dat vooral de wijnmaker hier de hoofdrol speelt. Belangrijke tool blijft de degustatiefiche die in detail wordt ingevuld.
De cursist
- kent de eventuele productiemethodes die eigen zijn aan de regio en kan deze linken aan de wijnen die er worden geproduceerd
- kent de appellatiestructuur, de kwaliteitsindelingen en de belangrijkste referenties in de regio
- kent de druivenrassen eigen aan de regio en kan deze herkennen en beschrijven, eventueel in vergelijking met gelijkaardige wijnen uit andere regio’s of landen
- kan een wijn technisch volledig beschrijven in korte en vloeiende bewoordingen (3’)
- kan de wijnen op een klantvriendelijke wijze beschrijven en suggereren bij een specifiek gerecht en kan het voorstel motiveren
- kan de wijnen op een technisch correcte manier én volgens de regels van de kunst serveren.
In elke les kunnen de cursisten volgens een beurtrolsysteem volgende vaardigheden inoefenen:
Het openen en serveren van mousserende wijn.
Het openen, serveren en eventueel karaferen van witte wijn.
Het openen, serveren, karaferen of decanteren van rode wijn.
De sommelier straalt gastvrijheid uit en geeft blijk van echt klantgericht vakmanschap.
Opleidingsduur
1 jaar
Waar kan ik "Sommelier" volgen?
Syntra Brussel - Campus Tours & TaxisSyntra Midden-Vlaanderen - Campus Asse
Syntra Limburg - Campus Hasselt
Syntra West - Campus Brugge
Syntra West - campus Kortrijk -
Syntra Midden-Vlaanderen - Campus Gent