Volwassenen
Chef de partie desserten gebak en brood
Beschrijving
In de opleiding “Chef de partie desserten, gebak en brood” leer je:
- voedingsmiddelen binnen de keuken bestellen en ontvangen,
- de noodzakelijke voorbereidingen doen,
- koude en warme maaltijden bereiden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens technische fiche,
- de gerechten afwerken
- de kwaliteit controleren.
In deze opleiding ligt de focus op de productgroep desserten, gebak en brood; desserten, gebak en brood staan centraal in de gerechten, maar ook andere productgroepen komen aan bod. Producten, bereidingstechnieken, culinaire toepassingen en nieuwe trends van zowel de inheemse keuken als de wereldkeuken komen aan bod.
Voedselveilig, hygiënisch, kostenbewust en efficiënt werken zijn een rode draad in deze opleiding.
Situering
Studiegebied | Horeca |
Diplomagericht | Ja |
Studieomvang | 880 lestijden |
Toelating
Om aan de opleiding te mogen deelnemen, is de cursist gehouden aan de meldingsplicht m.b.t. levensmiddelenhygiëne.
Sanctie
Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat.
Deze opleiding leidt tot het certificaat Chef de partie desserten, gebak en brood en een bewijs van beroepskwalificatie van niveau 4 van Chef de partie desserten, gebak en brood.
Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat Aanvullende algemene vorming tot het diploma secundair onderwijs.
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent
Martelaarslaan 13 9000 Gent
09 225 04 36
Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios
Kastanjelaan 59 3630 Maasmechelen
08 969 40 00
Centrum voor volwassenenonderwijs Groeipunt (131482)
Centrumlaan 160 9400 Ninove
05 4 31 78 60
Boomgaardstraat 56 2300 Turnhout
01 449 07 10
Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant
Desguinlei 244 2018 Antwerpen
03 242 26 19
GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro
Keizersplein 19 9300 Aalst
05 3 46 19 00
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03
Beroepen
Pizza-, wafel-, pannenkoekenbakker
Chef de partie desserten gebak en brood |
Beschrijving
In de opleiding “Chef de partie desserten, gebak en brood” leer je:
- voedingsmiddelen binnen de keuken bestellen en ontvangen,
- de noodzakelijke voorbereidingen doen,
- koude en warme maaltijden bereiden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens technische fiche,
- de gerechten afwerken
- de kwaliteit controleren.
In deze opleiding ligt de focus op de productgroep desserten, gebak en brood; desserten, gebak en brood staan centraal in de gerechten, maar ook andere productgroepen komen aan bod. Producten, bereidingstechnieken, culinaire toepassingen en nieuwe trends van zowel de inheemse keuken als de wereldkeuken komen aan bod.
Voedselveilig, hygiënisch, kostenbewust en efficiënt werken zijn een rode draad in deze opleiding.
Situering
Studiegebied | Horeca |
Diplomagericht | Ja |
Studieomvang | 880 lestijden |
Toelating
Om aan de opleiding te mogen deelnemen, is de cursist gehouden aan de meldingsplicht m.b.t. levensmiddelenhygiëne.
Sanctie
Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat.
Deze opleiding leidt tot het certificaat Chef de partie desserten, gebak en brood en een bewijs van beroepskwalificatie van niveau 4 van Chef de partie desserten, gebak en brood.
Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat Aanvullende algemene vorming tot het diploma secundair onderwijs.
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent
Martelaarslaan 13 9000 Gent
09 225 04 36
Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios
Kastanjelaan 59 3630 Maasmechelen
08 969 40 00
Centrum voor volwassenenonderwijs Groeipunt (131482)
Centrumlaan 160 9400 Ninove
05 4 31 78 60
Boomgaardstraat 56 2300 Turnhout
01 449 07 10
Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant
Desguinlei 244 2018 Antwerpen
03 242 26 19
GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro
Keizersplein 19 9300 Aalst
05 3 46 19 00
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03