Bereider van visproducten

Beschrijving

In de opleiding “Bereider van visproducten” leert men verse vis, schaal- en schelpdieren panklaar te maken en te verwerken tot koude en warme gerechten of producten teneinde deze te verkopen via de toonbank of op bestelling af te leveren bij de klant. Voedselveilig, veilig en economisch werken zijn een rode draad in deze opleiding.

De opleiding “Bereider van visproducten” bestaat uit 4 modules van telkens 80 lestijden:

  • Panklaar maken en opslaan bewaren
  • Eenvoudige verkoopklaer visgerechten
  • Verkoopklare visgerechten
  • Verkoop van vis en aanverwante producten 

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Studieomvang

320 lestijden

 

Toelating

Om tot de opleiding te worden toegelaten is een medisch geschiktheidsattest vereist voor personen die actief betrokken zijn bij de productie, de bewerking, de verwerking en het hanteren van levensmiddelen (afgeleverd door een huisarts of arbeidsgeneeskundige dienst). Om te mogen werken is een medisch attest vereist voor werken in de voedingsindustrie volgens de wettelijke regelgeving (afgeleverd door een erkende arbeidsgeneeskundige dienst).

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant

Desguinlei 244  2018 Antwerpen
03 242 26 19     

Centrum voor Volwassenenonderwijs LBC-NVK L 31104

Mechelsesteenweg 32  2640 Mortsel
03 449 06 27     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
089 84 99 03     

 

Beroepen

Bereider van visproducten

 

Linken

Bereider van visproducten - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4

Bereider van visproducten - Opleidingsprofiel SecVO

 

Bereider van visproducten

Beschrijving

In de opleiding “Bereider van visproducten” leert men verse vis, schaal- en schelpdieren panklaar te maken en te verwerken tot koude en warme gerechten of producten teneinde deze te verkopen via de toonbank of op bestelling af te leveren bij de klant. Voedselveilig, veilig en economisch werken zijn een rode draad in deze opleiding.

De opleiding “Bereider van visproducten” bestaat uit 4 modules van telkens 80 lestijden:

  • Panklaar maken en opslaan bewaren
  • Eenvoudige verkoopklaer visgerechten
  • Verkoopklare visgerechten
  • Verkoop van vis en aanverwante producten 

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Studieomvang

320 lestijden

 

Toelating

Om tot de opleiding te worden toegelaten is een medisch geschiktheidsattest vereist voor personen die actief betrokken zijn bij de productie, de bewerking, de verwerking en het hanteren van levensmiddelen (afgeleverd door een huisarts of arbeidsgeneeskundige dienst). Om te mogen werken is een medisch attest vereist voor werken in de voedingsindustrie volgens de wettelijke regelgeving (afgeleverd door een erkende arbeidsgeneeskundige dienst).

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant

Desguinlei 244  2018 Antwerpen
03 242 26 19     

Centrum voor Volwassenenonderwijs LBC-NVK L 31104

Mechelsesteenweg 32  2640 Mortsel
03 449 06 27     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
089 84 99 03     

 

Linken

Bereider van visproducten - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4

Bereider van visproducten - Opleidingsprofiel SecVO

 


Gegevens bijgewerkt tot 04-12-2023