Volwassenen
Hulpkelner
Beschrijving
Je leert basisvaardigheden en technieken met betrekking tot het bedienen van gasten en het uitvoeren van werkzaamheden in de zaal.
Je kan richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven, de lokalen en het zaalmaterieel onderhouden.
Onder begeleiding voer je de voorbereidende werkzaamheden voor de dienst uit, zet je een zaal klaar, bedien je de gasten.
Je voert de werkzaamheden in de zaal uit, bereidt eenvoudige of specifieke zaalbereidingen voor.
Je bereidt de bar voor en schenkt dranken.
Situering
Studiegebied | Horeca |
Studieomvang | 280 lestijden |
Toelating
Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.
Sanctie
Certificaat van de beroepsopleiding: HULPKELNER na 280 lestijden
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent
Martelaarslaan 13 9000 Gent
09 225 04 36
Provinciaal centrum voor volwassenenonderwijs Limburg
Europaplein 36 3630 Maasmechelen
089 77 09 55
Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK
Kleinhoefstraat 4 2440 Geel
01 4 71 69 53
Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios
Kastanjelaan 59 3630 Maasmechelen
08 969 40 00
GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro
Keizersplein 19 9300 Aalst
05 3 46 19 00
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03
Beroepen
Linken
Bediening restaurant (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Bediening café restaurant(m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Hulpkelner - VKS - Beroepskwalificatie niveau 3
Hulpkelner - Opleidingsprofiel SecVO
Hulpkelner |
Beschrijving
Je leert basisvaardigheden en technieken met betrekking tot het bedienen van gasten en het uitvoeren van werkzaamheden in de zaal.
Je kan richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven, de lokalen en het zaalmaterieel onderhouden.
Onder begeleiding voer je de voorbereidende werkzaamheden voor de dienst uit, zet je een zaal klaar, bedien je de gasten.
Je voert de werkzaamheden in de zaal uit, bereidt eenvoudige of specifieke zaalbereidingen voor.
Je bereidt de bar voor en schenkt dranken.
Situering
Studiegebied | Horeca |
Studieomvang | 280 lestijden |
Toelating
Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.
Sanctie
Certificaat van de beroepsopleiding: HULPKELNER na 280 lestijden
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent
Martelaarslaan 13 9000 Gent
09 225 04 36
Provinciaal centrum voor volwassenenonderwijs Limburg
Europaplein 36 3630 Maasmechelen
089 77 09 55
Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK
Kleinhoefstraat 4 2440 Geel
01 4 71 69 53
Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios
Kastanjelaan 59 3630 Maasmechelen
08 969 40 00
GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro
Keizersplein 19 9300 Aalst
05 3 46 19 00
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03
Linken
Bediening restaurant (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Bediening café restaurant(m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Hulpkelner - VKS - Beroepskwalificatie niveau 3
Hulpkelner - Opleidingsprofiel SecVO