Chef de Partie vis, schaal- en schelpdieren

Beschrijving

In de opleiding “Chef de partie desserten, gebak en brood” leer je:

  • voedingsmiddelen binnen de keuken bestellen en ontvangen, 
  • de noodzakelijke voorbereidingen doen, 
  • koude en warme maaltijden bereiden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens technische fiche, 
  • de gerechten afwerken 
  • de kwaliteit controleren. 

In deze opleiding ligt de focus op de productgroep vis, schaal- en schelpdieren; vis, schaal- en schelpdieren staan centraal in de gerechten, maar ook andere productgroepen komen aan bod. Producten, bereidingstechnieken, culinaire toepassingen en nieuwe trends van zowel de inheemse keuken als de wereldkeuken komen aan bod.

Voedselveilig, hygiënisch, kostenbewust en efficiënt werken zijn een rode draad in deze opleiding

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Diplomagericht Ja
   
Studieomvang

880 lestijden

 

Toelating

Om aan de opleiding te mogen deelnemen, is de cursist gehouden aan de meldingsplicht m.b.t. levensmiddelenhygiëne.

 

Sanctie

Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat.

Deze opleiding leidt tot het certificaat Chef de partie vis, schaal- en schelpdieren en een bewijs van beroepskwalificatie van niveau 4 van Chef de partie vis, schaal- en schelpdieren.

Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat Aanvullende algemene vorming tot het diploma secundair onderwijs.

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios

Kastanjelaan 59  3630 Maasmechelen
08 969 40 00     

Centrum voor volwassenenonderwijs Groeipunt (131482)

Centrumlaan 160  9400 Ninove
05 4 31 78 60     

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro

Keizersplein 19  9300 Aalst
05 3 46 19 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
08 984 99 03     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent

Martelaarslaan 13  9000 Gent
09 225 04 36     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

GO! CVO EduKempen

Boomgaardstraat 56  2300 Turnhout
01 449 07 10     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant

Desguinlei 244  2018 Antwerpen
03 242 26 19     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Creo

Arme-Klarenstraat 40  8800 Roeselare
05 126 11 94     

 

Beroepen

Chef kok

Traiteur

 

Chef de Partie vis, schaal- en schelpdieren

Beschrijving

In de opleiding “Chef de partie desserten, gebak en brood” leer je:

  • voedingsmiddelen binnen de keuken bestellen en ontvangen, 
  • de noodzakelijke voorbereidingen doen, 
  • koude en warme maaltijden bereiden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens technische fiche, 
  • de gerechten afwerken 
  • de kwaliteit controleren. 

In deze opleiding ligt de focus op de productgroep vis, schaal- en schelpdieren; vis, schaal- en schelpdieren staan centraal in de gerechten, maar ook andere productgroepen komen aan bod. Producten, bereidingstechnieken, culinaire toepassingen en nieuwe trends van zowel de inheemse keuken als de wereldkeuken komen aan bod.

Voedselveilig, hygiënisch, kostenbewust en efficiënt werken zijn een rode draad in deze opleiding

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Diplomagericht Ja
   
Studieomvang

880 lestijden

 

Toelating

Om aan de opleiding te mogen deelnemen, is de cursist gehouden aan de meldingsplicht m.b.t. levensmiddelenhygiëne.

 

Sanctie

Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat.

Deze opleiding leidt tot het certificaat Chef de partie vis, schaal- en schelpdieren en een bewijs van beroepskwalificatie van niveau 4 van Chef de partie vis, schaal- en schelpdieren.

Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat Aanvullende algemene vorming tot het diploma secundair onderwijs.

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios

Kastanjelaan 59  3630 Maasmechelen
08 969 40 00     

Centrum voor volwassenenonderwijs Groeipunt (131482)

Centrumlaan 160  9400 Ninove
05 4 31 78 60     

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro

Keizersplein 19  9300 Aalst
05 3 46 19 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
08 984 99 03     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent

Martelaarslaan 13  9000 Gent
09 225 04 36     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

GO! CVO EduKempen

Boomgaardstraat 56  2300 Turnhout
01 449 07 10     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant

Desguinlei 244  2018 Antwerpen
03 242 26 19     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Creo

Arme-Klarenstraat 40  8800 Roeselare
05 126 11 94     

 

Beroepen

Chef kok

Traiteur

 


Gegevens bijgewerkt tot 19-05-2022