Volwassenen
Visfileerder-bewerker
Beschrijving
In de opleiding “Visfileerder-bewerker” leert men verse vis reinigen, fileren, bewerken en versnijden teneinde een stuk vis af te leveren, klaar voor consumptie. Men leert vis op een correcte manier in ontvangst te nemen en te bewaren. Voedselveilig, veilig en economisch werken zijn een rode draad in deze opleiding.
De opleiding “Visfileerder-bewerker” bestaat uit 2 modules:
- Ontvangstcontrole en voorbereiden van vis
- Panklaar maken en opslaan/bewaren verse vis
Situering
Studiegebied | Horeca |
Studieomvang | 160 lestijden |
Toelating
Om tot de opleiding te worden toegelaten is een medisch geschiktheidsattest vereist voor personen die actief betrokken zijn bij de productie, de bewerking, de verwerking en het hanteren van levensmiddelen (afgeleverd door een huisarts of arbeidsgeneeskundige dienst). Om te mogen werken is een medisch attest vereist voor werken in de voedingsindustrie volgens de wettelijke regelgeving (afgeleverd door een erkende arbeidsgeneeskundige dienst).
Sanctie
Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat. Deze opleiding leidt tot het certificaat Visfileerder-bewerker en een bewijs van beroepskwalificatie van niveau 2 van Visfileerder-bewerker.
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cervo-GO!
St.-Elisabethlaan 6 8660 De Panne
05 841 51 61
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03
Beroepen
Linken
Bereider van visproducten - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4
Koelceloperator visindustrie - VKS - Beroepskwalificatie niveau 3
Bereider van visproducten - Opleidingsprofiel SecVO
Visfileerder-bewerker |
Beschrijving
In de opleiding “Visfileerder-bewerker” leert men verse vis reinigen, fileren, bewerken en versnijden teneinde een stuk vis af te leveren, klaar voor consumptie. Men leert vis op een correcte manier in ontvangst te nemen en te bewaren. Voedselveilig, veilig en economisch werken zijn een rode draad in deze opleiding.
De opleiding “Visfileerder-bewerker” bestaat uit 2 modules:
- Ontvangstcontrole en voorbereiden van vis
- Panklaar maken en opslaan/bewaren verse vis
Situering
Studiegebied | Horeca |
Studieomvang | 160 lestijden |
Toelating
Om tot de opleiding te worden toegelaten is een medisch geschiktheidsattest vereist voor personen die actief betrokken zijn bij de productie, de bewerking, de verwerking en het hanteren van levensmiddelen (afgeleverd door een huisarts of arbeidsgeneeskundige dienst). Om te mogen werken is een medisch attest vereist voor werken in de voedingsindustrie volgens de wettelijke regelgeving (afgeleverd door een erkende arbeidsgeneeskundige dienst).
Sanctie
Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat. Deze opleiding leidt tot het certificaat Visfileerder-bewerker en een bewijs van beroepskwalificatie van niveau 2 van Visfileerder-bewerker.
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cervo-GO!
St.-Elisabethlaan 6 8660 De Panne
05 841 51 61
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03
Linken
Bereider van visproducten - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4
Koelceloperator visindustrie - VKS - Beroepskwalificatie niveau 3
Bereider van visproducten - Opleidingsprofiel SecVO