Volwassenen
Bereider van visproducten
Beschrijving
In de opleiding “Bereider van visproducten” leert men verse vis, schaal- en schelpdieren panklaar te maken en te verwerken tot koude en warme gerechten of producten teneinde deze te verkopen via de toonbank of op bestelling af te leveren bij de klant. Voedselveilig, veilig en economisch werken zijn een rode draad in deze opleiding.
De opleiding “Bereider van visproducten” bestaat uit 4 modules van telkens 80 lestijden:
- Panklaar maken en opslaan bewaren
- Eenvoudige verkoopklaer visgerechten
- Verkoopklare visgerechten
- Verkoop van vis en aanverwante producten
Situering
Studiegebied | Horeca |
Studieomvang | 320 lestijden |
Toelating
Om tot de opleiding te worden toegelaten is een medisch geschiktheidsattest vereist voor personen die actief betrokken zijn bij de productie, de bewerking, de verwerking en het hanteren van levensmiddelen (afgeleverd door een huisarts of arbeidsgeneeskundige dienst). Om te mogen werken is een medisch attest vereist voor werken in de voedingsindustrie volgens de wettelijke regelgeving (afgeleverd door een erkende arbeidsgeneeskundige dienst).
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant
Desguinlei 244 2018 Antwerpen
03 242 26 19
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03
Beroepen
Linken
Bereider van visproducten - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4
Bereider van visproducten - Opleidingsprofiel SecVO
Bereider van visproducten |
Beschrijving
In de opleiding “Bereider van visproducten” leert men verse vis, schaal- en schelpdieren panklaar te maken en te verwerken tot koude en warme gerechten of producten teneinde deze te verkopen via de toonbank of op bestelling af te leveren bij de klant. Voedselveilig, veilig en economisch werken zijn een rode draad in deze opleiding.
De opleiding “Bereider van visproducten” bestaat uit 4 modules van telkens 80 lestijden:
- Panklaar maken en opslaan bewaren
- Eenvoudige verkoopklaer visgerechten
- Verkoopklare visgerechten
- Verkoop van vis en aanverwante producten
Situering
Studiegebied | Horeca |
Studieomvang | 320 lestijden |
Toelating
Om tot de opleiding te worden toegelaten is een medisch geschiktheidsattest vereist voor personen die actief betrokken zijn bij de productie, de bewerking, de verwerking en het hanteren van levensmiddelen (afgeleverd door een huisarts of arbeidsgeneeskundige dienst). Om te mogen werken is een medisch attest vereist voor werken in de voedingsindustrie volgens de wettelijke regelgeving (afgeleverd door een erkende arbeidsgeneeskundige dienst).
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant
Desguinlei 244 2018 Antwerpen
03 242 26 19
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03
Linken
Bereider van visproducten - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4
Bereider van visproducten - Opleidingsprofiel SecVO