Volwassenen
Uitbener-Uitsnijder
Beschrijving
Je leert basisvaardigheden en -technieken met betrekking tot het klaarmaken van vleeskwartieren en slachtafvallen om deze in het consumptiecircuit te brengen.
Je leert het werk plannen en organiseren, de nodige grondstoffen en materieel voorzien.
Je leert een varken en een rund uitsnijden en uitbenen.
Situering
Studiegebied | Slagerij |
Studieomvang | 240 lestijden |
Toelating
Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.
Sanctie
Certificaat van de beroepsopleiding: UITSNIJDER-UITBENER na 240 lestijden.
Instellingen
GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro
Keizersplein 19 9300 Aalst
05 3 46 19 00
Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant
Desguinlei 244 2018 Antwerpen
03 242 26 19
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cervo-GO!
St.-Elisabethlaan 6 8660 De Panne
05 841 51 61
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
02 528 09 50
Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios
Kastanjelaan 59 3630 Maasmechelen
08 969 40 00
Beroepen
Linken
Slachten en vleesverwerken (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Slagerij (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Uitbener - uitsnijder - VKS - Beroepskwalificatie niveau 3
Uitbener-Uitsnijder - Opleidingsprofiel SecVO
Uitsnijder-Uitbener - Opleidingsprofiel SecVO
Uitbener-Uitsnijder |
Beschrijving
Je leert basisvaardigheden en -technieken met betrekking tot het klaarmaken van vleeskwartieren en slachtafvallen om deze in het consumptiecircuit te brengen.
Je leert het werk plannen en organiseren, de nodige grondstoffen en materieel voorzien.
Je leert een varken en een rund uitsnijden en uitbenen.
Situering
Studiegebied | Slagerij |
Studieomvang | 240 lestijden |
Toelating
Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.
Sanctie
Certificaat van de beroepsopleiding: UITSNIJDER-UITBENER na 240 lestijden.
Instellingen
GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro
Keizersplein 19 9300 Aalst
05 3 46 19 00
Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant
Desguinlei 244 2018 Antwerpen
03 242 26 19
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cervo-GO!
St.-Elisabethlaan 6 8660 De Panne
05 841 51 61
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
02 528 09 50
Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios
Kastanjelaan 59 3630 Maasmechelen
08 969 40 00
Linken
Slachten en vleesverwerken (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Slagerij (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Uitbener - uitsnijder - VKS - Beroepskwalificatie niveau 3
Uitbener-Uitsnijder - Opleidingsprofiel SecVO
Uitsnijder-Uitbener - Opleidingsprofiel SecVO