Volwassenen
Verantwoordelijke brasserie, taverne en bistro
Beschrijving
Je leeft richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken na.
Je onderhoudt de lokalen en het zaalmaterieel.
Onder begeleiding zet je een zaal klaar, verzorg je de omgang met gasten en bedient ze.
Je voert specifieke zaalbereidingen uit.
Je bereidt de bar voor en schenkt dranken.
Je beheert de toog en voert bestellingen uit.
Onder begeleiding bereid je consumptie-ijs, snacks, kleine gerechten, lichte maaltijden, vieruurtjes en ontbijten.
Je leert producten bewaren en het voorraadbeheer doen. Je past de beroepsreglementering toe.
Situering
Studiegebied | Horeca |
Diplomagericht | Ja |
Studieomvang | 720 lestijden |
Toelating
Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.
Sanctie
Certificaat van de beroepsopleiding: VERANTWOORDELIJKE BRASSERIE TAVERNE BISTRO na 720 lestijden.
Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs.
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS
Nelson Mandelaplein 1 8500 Kortrijk
05 6 32 19 19
Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp
Holstraat 95 9000 Gent
09 216 84 84
GO! Centrum voor volwassenenonderwijs Scala
Hugo Verrieststraat 68 8800 Roeselare
05 625 47 13
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03
Centrum voor Volwassenenonderwijs De Verdieping
Schachtplein 1 3550 Heusden-Zolder
01 153 87 33
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
02 528 09 50
Beroepen
Medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood
Linken
Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Verantwoordelijke brasserie taverne bistro - Opleidingsprofiel SecVO
Verantwoordelijke brasserie, taverne en bistro |
Beschrijving
Je leeft richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken na.
Je onderhoudt de lokalen en het zaalmaterieel.
Onder begeleiding zet je een zaal klaar, verzorg je de omgang met gasten en bedient ze.
Je voert specifieke zaalbereidingen uit.
Je bereidt de bar voor en schenkt dranken.
Je beheert de toog en voert bestellingen uit.
Onder begeleiding bereid je consumptie-ijs, snacks, kleine gerechten, lichte maaltijden, vieruurtjes en ontbijten.
Je leert producten bewaren en het voorraadbeheer doen. Je past de beroepsreglementering toe.
Situering
Studiegebied | Horeca |
Diplomagericht | Ja |
Studieomvang | 720 lestijden |
Toelating
Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.
Sanctie
Certificaat van de beroepsopleiding: VERANTWOORDELIJKE BRASSERIE TAVERNE BISTRO na 720 lestijden.
Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs.
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS
Nelson Mandelaplein 1 8500 Kortrijk
05 6 32 19 19
Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp
Holstraat 95 9000 Gent
09 216 84 84
GO! Centrum voor volwassenenonderwijs Scala
Hugo Verrieststraat 68 8800 Roeselare
05 625 47 13
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03
Centrum voor Volwassenenonderwijs De Verdieping
Schachtplein 1 3550 Heusden-Zolder
01 153 87 33
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
02 528 09 50
Linken
Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Verantwoordelijke brasserie taverne bistro - Opleidingsprofiel SecVO