Verantwoordelijke brasserie, taverne en bistro

Beschrijving

Je leeft richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken na.
Je onderhoudt de lokalen en het zaalmaterieel.
Onder begeleiding zet je een zaal klaar, verzorg je de omgang met gasten en bedient ze.
Je voert specifieke zaalbereidingen uit.
Je bereidt de bar voor en schenkt dranken.
Je beheert de toog en voert bestellingen uit.
Onder begeleiding bereid je consumptie-ijs, snacks, kleine gerechten, lichte maaltijden, vieruurtjes en ontbijten.
Je leert producten bewaren en het voorraadbeheer doen. Je past de beroepsreglementering toe.

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Diplomagericht Ja
   
Studieomvang

720 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: VERANTWOORDELIJKE BRASSERIE TAVERNE BISTRO na 720 lestijden.

Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs. 

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS

Nelson Mandelaplein 1  8500 Kortrijk
05 6 32 19 19     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp

Holstraat 95  9000 Gent
09 216 84 84     

GO! Centrum voor volwassenenonderwijs Scala

Hugo Verrieststraat 68  8800 Roeselare
05 625 47 13     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
08 984 99 03     

Centrum voor Volwassenenonderwijs De Verdieping

Schachtplein 1  3550 Heusden-Zolder
01 153 87 33     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

 

Beroepen

Barman

Kelner brasserie

Medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood

Uitbater café - brasserie

 

Linken

Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Verantwoordelijke brasserie taverne bistro - Opleidingsprofiel SecVO

 

Verantwoordelijke brasserie, taverne en bistro

Beschrijving

Je leeft richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken na.
Je onderhoudt de lokalen en het zaalmaterieel.
Onder begeleiding zet je een zaal klaar, verzorg je de omgang met gasten en bedient ze.
Je voert specifieke zaalbereidingen uit.
Je bereidt de bar voor en schenkt dranken.
Je beheert de toog en voert bestellingen uit.
Onder begeleiding bereid je consumptie-ijs, snacks, kleine gerechten, lichte maaltijden, vieruurtjes en ontbijten.
Je leert producten bewaren en het voorraadbeheer doen. Je past de beroepsreglementering toe.

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Diplomagericht Ja
   
Studieomvang

720 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: VERANTWOORDELIJKE BRASSERIE TAVERNE BISTRO na 720 lestijden.

Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs. 

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS

Nelson Mandelaplein 1  8500 Kortrijk
05 6 32 19 19     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp

Holstraat 95  9000 Gent
09 216 84 84     

GO! Centrum voor volwassenenonderwijs Scala

Hugo Verrieststraat 68  8800 Roeselare
05 625 47 13     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
08 984 99 03     

Centrum voor Volwassenenonderwijs De Verdieping

Schachtplein 1  3550 Heusden-Zolder
01 153 87 33     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

 

Linken

Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Verantwoordelijke brasserie taverne bistro - Opleidingsprofiel SecVO

 


Gegevens bijgewerkt tot 06-05-2019