Volwassenen
Traiteur-banketaannemer
Beschrijving
Je volgt richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken.
Je onderhoudt de lokalen, keukenmaterialen en zaalmaterieel.
Onder begeleiding voer je de voorbereidende werkzaamheden voor de dienst uit en bereid je warme en koude maaltijden met vlees, gevogelte en vis.
Je leert producten bewaren en traiteurgerechten voor een koud en warm buffet, voor recepties en ontvangsten bereiden.
Je bereidt nagerechten, maakt producten winkelklaar en bedient klanten.
Je bereidt de bar voor en schenkt dranken.
Je verzorgt een banketdienst, en je doet het voorraadbeheer.
Je leeft veiligheid en hygiëne na en past de beroepsreglementering toe.
Situering
Studiegebied | Horeca |
Diplomagericht | Ja |
Studieomvang | 1160 lestijden |
Toelating
Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.
Sanctie
Certificaat van de beroepsopleiding: TRAITEUR-BANKETAANNEMER na 1160 lestijden.
Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs.
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK
Kleinhoefstraat 4 2440 Geel
01 4 71 69 53
Centrum voor volwassenenonderwijs Groeipunt (131482)
Centrumlaan 160 9400 Ninove
05 4 31 78 60
Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios
Kastanjelaan 59 3630 Maasmechelen
08 969 40 00
Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS
Nelson Mandelaplein 1 8500 Kortrijk
05 6 32 19 19
Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp
Holstraat 95 9000 Gent
09 216 84 84
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
02 528 09 50
Beroepen
Linken
Brood-en banketbakkerij (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Traiteur-banketaannemer - Opleidingsprofiel SecVO
Traiteur-banketaannemer |
Beschrijving
Je volgt richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken.
Je onderhoudt de lokalen, keukenmaterialen en zaalmaterieel.
Onder begeleiding voer je de voorbereidende werkzaamheden voor de dienst uit en bereid je warme en koude maaltijden met vlees, gevogelte en vis.
Je leert producten bewaren en traiteurgerechten voor een koud en warm buffet, voor recepties en ontvangsten bereiden.
Je bereidt nagerechten, maakt producten winkelklaar en bedient klanten.
Je bereidt de bar voor en schenkt dranken.
Je verzorgt een banketdienst, en je doet het voorraadbeheer.
Je leeft veiligheid en hygiëne na en past de beroepsreglementering toe.
Situering
Studiegebied | Horeca |
Diplomagericht | Ja |
Studieomvang | 1160 lestijden |
Toelating
Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.
Sanctie
Certificaat van de beroepsopleiding: TRAITEUR-BANKETAANNEMER na 1160 lestijden.
Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs.
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK
Kleinhoefstraat 4 2440 Geel
01 4 71 69 53
Centrum voor volwassenenonderwijs Groeipunt (131482)
Centrumlaan 160 9400 Ninove
05 4 31 78 60
Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios
Kastanjelaan 59 3630 Maasmechelen
08 969 40 00
Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS
Nelson Mandelaplein 1 8500 Kortrijk
05 6 32 19 19
Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp
Holstraat 95 9000 Gent
09 216 84 84
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
02 528 09 50
Linken
Brood-en banketbakkerij (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Traiteur-banketaannemer - Opleidingsprofiel SecVO