Hotelonthaal

Beschrijving

Je leert basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het uitvoeren van de front-office, het poetsen en schoonmaken van de kamers en het verlenen van diensten aan de gasten.
Na de opleiding kan je het Belgische hotelwezen situeren.
Je leert de organisatie, de marketing en het beleid van een hotel omschrijven, de front-office in een hotel uitvoeren, kamers in een hotel poetsen en schoonmaken.
Je verleent diensten aan de gasten, past beroepsreglementering toe, organiseert het veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken.
Je bewaakt voeding- en drankencontrole.

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Studieomvang

280 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: HOTELONTHAAL na 280 lestijden

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp

Holstraat 95  9000 Gent
09 216 84 84     

Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS

Nelson Mandelaplein 1  8500 Kortrijk
05 6 32 19 19     

GO! CVO EduKempen

Boomgaardstraat 56  2300 Turnhout
01 449 07 10     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
08 984 99 03     

 

Beroepen

Host(ess)

Hotelreceptionist

Kamerjongen - kamermeisje

Maitre d'hotel

Polyvalent hotelmedewerker

Receptionist

Verantwoordelijke kamerpersoneel

 

Linken

Hotelreceptionist - VDAB - Beroepenfilm

Hotelreceptie (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Hotelonthaal - Opleidingsprofiel SecVO

 

Hotelonthaal

Beschrijving

Je leert basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het uitvoeren van de front-office, het poetsen en schoonmaken van de kamers en het verlenen van diensten aan de gasten.
Na de opleiding kan je het Belgische hotelwezen situeren.
Je leert de organisatie, de marketing en het beleid van een hotel omschrijven, de front-office in een hotel uitvoeren, kamers in een hotel poetsen en schoonmaken.
Je verleent diensten aan de gasten, past beroepsreglementering toe, organiseert het veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken.
Je bewaakt voeding- en drankencontrole.

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Studieomvang

280 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: HOTELONTHAAL na 280 lestijden

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp

Holstraat 95  9000 Gent
09 216 84 84     

Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS

Nelson Mandelaplein 1  8500 Kortrijk
05 6 32 19 19     

GO! CVO EduKempen

Boomgaardstraat 56  2300 Turnhout
01 449 07 10     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
08 984 99 03     

 

Linken

Hotelreceptionist - VDAB - Beroepenfilm

Hotelreceptie (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Hotelonthaal - Opleidingsprofiel SecVO

 


Gegevens bijgewerkt tot 01-12-2015