Grootkeukenkok

Beschrijving

Je krijgt basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je leert richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven, de lokalen en grootkeukenmaterialen onderhouden.
Je kan basisbereidingen in de keuken uitvoeren, maaltijden met vis, vlees en gevogelte bereiden, onder begeleiding warme en koude maaltijden bereiden.
Je leert nagerechten bereiden, een voedingsmiddelentabel gebruiken, voedingsleer en dieetleer toepassen, dieetmaaltijden bereiden, onder begeleiding van een diëtist menu’s opmaken.
Je kan bereide gerechten bewaren en regenereren, grootkeukengerechten bereiden en convenience food en instantproducten gebruiken.

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Diplomagericht Ja
   
Studieomvang

1000 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: GROOTKEUKENKOK na 1000 lestijden.

Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs. 

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios

Kastanjelaan 59  3630 Maasmechelen
08 969 40 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
08 984 99 03     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent

Martelaarslaan 13  9000 Gent
09 225 04 36     

 

Beroepen

Chef kok grootkeuken

Keukenmedewerker

Medewerker in een grootkeuken

Medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood

Polyvalent medewerker restaurant

Traiteur

Verantwoordelijke grootkeuken

 

Linken

Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Grootkeukenkok - Opleidingsprofiel SecVO

 

Grootkeukenkok

Beschrijving

Je krijgt basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je leert richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven, de lokalen en grootkeukenmaterialen onderhouden.
Je kan basisbereidingen in de keuken uitvoeren, maaltijden met vis, vlees en gevogelte bereiden, onder begeleiding warme en koude maaltijden bereiden.
Je leert nagerechten bereiden, een voedingsmiddelentabel gebruiken, voedingsleer en dieetleer toepassen, dieetmaaltijden bereiden, onder begeleiding van een diëtist menu’s opmaken.
Je kan bereide gerechten bewaren en regenereren, grootkeukengerechten bereiden en convenience food en instantproducten gebruiken.

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Diplomagericht Ja
   
Studieomvang

1000 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: GROOTKEUKENKOK na 1000 lestijden.

Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs. 

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios

Kastanjelaan 59  3630 Maasmechelen
08 969 40 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
08 984 99 03     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent

Martelaarslaan 13  9000 Gent
09 225 04 36     

 

Linken

Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Grootkeukenkok - Opleidingsprofiel SecVO

 


Gegevens bijgewerkt tot 06-05-2019