Volwassenen
Grootkeukenkok
Beschrijving
Je krijgt basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je leert richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven, de lokalen en grootkeukenmaterialen onderhouden.
Je kan basisbereidingen in de keuken uitvoeren, maaltijden met vis, vlees en gevogelte bereiden, onder begeleiding warme en koude maaltijden bereiden.
Je leert nagerechten bereiden, een voedingsmiddelentabel gebruiken, voedingsleer en dieetleer toepassen, dieetmaaltijden bereiden, onder begeleiding van een diëtist menu’s opmaken.
Je kan bereide gerechten bewaren en regenereren, grootkeukengerechten bereiden en convenience food en instantproducten gebruiken.
Situering
Studiegebied | Horeca |
Diplomagericht | Ja |
Studieomvang | 1000 lestijden |
Toelating
Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.
Sanctie
Certificaat van de beroepsopleiding: GROOTKEUKENKOK na 1000 lestijden.
Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs.
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios
Kastanjelaan 59 3630 Maasmechelen
08 969 40 00
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
02 528 09 50
Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent
Martelaarslaan 13 9000 Gent
09 225 04 36
Beroepen
Medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood
Polyvalent medewerker restaurant
Linken
Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Grootkeukenkok - Opleidingsprofiel SecVO
Grootkeukenkok |
Beschrijving
Je krijgt basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je leert richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven, de lokalen en grootkeukenmaterialen onderhouden.
Je kan basisbereidingen in de keuken uitvoeren, maaltijden met vis, vlees en gevogelte bereiden, onder begeleiding warme en koude maaltijden bereiden.
Je leert nagerechten bereiden, een voedingsmiddelentabel gebruiken, voedingsleer en dieetleer toepassen, dieetmaaltijden bereiden, onder begeleiding van een diëtist menu’s opmaken.
Je kan bereide gerechten bewaren en regenereren, grootkeukengerechten bereiden en convenience food en instantproducten gebruiken.
Situering
Studiegebied | Horeca |
Diplomagericht | Ja |
Studieomvang | 1000 lestijden |
Toelating
Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.
Sanctie
Certificaat van de beroepsopleiding: GROOTKEUKENKOK na 1000 lestijden.
Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs.
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios
Kastanjelaan 59 3630 Maasmechelen
08 969 40 00
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
02 528 09 50
Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent
Martelaarslaan 13 9000 Gent
09 225 04 36
Linken
Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Grootkeukenkok - Opleidingsprofiel SecVO