Volwassenen
Grootkeukenhulpkok
Beschrijving
Je krijgt basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je kan richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven.
Je leert de lokalen en grootkeukenmaterialen onderhouden en basisbereidingen in de keuken uitvoeren.
Onder begeleiding zal je grootkeukengerechten, warme en koude maaltijden bereiden en de dienst aan de toonbank in een grootkeuken verzorgen.
Je kan maaltijden met vis, vlees en gevogelte bereiden.
Ten slotte bedien je de klanten.
Situering
Studiegebied | Horeca |
Diplomagericht | Ja |
Studieomvang | 520 lestijden |
Toelating
Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.
Sanctie
Certificaat van de beroepsopleiding na 520 lestijden: GROOTKEUKENHULPKOK
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios
Kastanjelaan 59 3630 Maasmechelen
08 969 40 00
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03
Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent
Martelaarslaan 13 9000 Gent
09 225 04 36
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
02 528 09 50
Centrum voor volwassenenonderwijs Groeipunt (131482)
Centrumlaan 160 9400 Ninove
05 4 31 78 60
Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant
Desguinlei 244 2018 Antwerpen
03 242 26 19
Beroepen
Medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood
Pizza-, wafel-, pannenkoekenbakker
Polyvalent medewerker restaurant
Linken
Keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Grootkeukenhulpkok - Opleidingsprofiel SecVO
Grootkeukenhulpkok |
Beschrijving
Je krijgt basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je kan richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven.
Je leert de lokalen en grootkeukenmaterialen onderhouden en basisbereidingen in de keuken uitvoeren.
Onder begeleiding zal je grootkeukengerechten, warme en koude maaltijden bereiden en de dienst aan de toonbank in een grootkeuken verzorgen.
Je kan maaltijden met vis, vlees en gevogelte bereiden.
Ten slotte bedien je de klanten.
Situering
Studiegebied | Horeca |
Diplomagericht | Ja |
Studieomvang | 520 lestijden |
Toelating
Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.
Sanctie
Certificaat van de beroepsopleiding na 520 lestijden: GROOTKEUKENHULPKOK
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios
Kastanjelaan 59 3630 Maasmechelen
08 969 40 00
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03
Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent
Martelaarslaan 13 9000 Gent
09 225 04 36
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
02 528 09 50
Centrum voor volwassenenonderwijs Groeipunt (131482)
Centrumlaan 160 9400 Ninove
05 4 31 78 60
Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant
Desguinlei 244 2018 Antwerpen
03 242 26 19
Beroepen
Medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood
Pizza-, wafel-, pannenkoekenbakker
Polyvalent medewerker restaurant
Linken
Keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Grootkeukenhulpkok - Opleidingsprofiel SecVO