Volwassenen
Hotelonthaal
Beschrijving
Je leert basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het uitvoeren van de front-office, het poetsen en schoonmaken van de kamers en het verlenen van diensten aan de gasten.
Na de opleiding kan je het Belgische hotelwezen situeren.
Je leert de organisatie, de marketing en het beleid van een hotel omschrijven, de front-office in een hotel uitvoeren, kamers in een hotel poetsen en schoonmaken.
Je verleent diensten aan de gasten, past beroepsreglementering toe, organiseert het veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken.
Je bewaakt voeding- en drankencontrole.
Situering
Studiegebied | Horeca |
Studieomvang | 280 lestijden |
Toelating
Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.
Sanctie
Certificaat van de beroepsopleiding: HOTELONTHAAL na 280 lestijden
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp
Holstraat 95 9000 Gent
09 216 84 84
Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS
Nelson Mandelaplein 1 8500 Kortrijk
05 6 32 19 19
Boomgaardstraat 56 2300 Turnhout
01 449 07 10
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03
Beroepen
Verantwoordelijke kamerpersoneel
Linken
Hotelreceptionist - VDAB - Beroepenfilm
Hotelreceptie (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Hotelonthaal - Opleidingsprofiel SecVO
Hotelonthaal |
Beschrijving
Je leert basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het uitvoeren van de front-office, het poetsen en schoonmaken van de kamers en het verlenen van diensten aan de gasten.
Na de opleiding kan je het Belgische hotelwezen situeren.
Je leert de organisatie, de marketing en het beleid van een hotel omschrijven, de front-office in een hotel uitvoeren, kamers in een hotel poetsen en schoonmaken.
Je verleent diensten aan de gasten, past beroepsreglementering toe, organiseert het veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken.
Je bewaakt voeding- en drankencontrole.
Situering
Studiegebied | Horeca |
Studieomvang | 280 lestijden |
Toelating
Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.
Sanctie
Certificaat van de beroepsopleiding: HOTELONTHAAL na 280 lestijden
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs Kisp
Holstraat 95 9000 Gent
09 216 84 84
Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS
Nelson Mandelaplein 1 8500 Kortrijk
05 6 32 19 19
Boomgaardstraat 56 2300 Turnhout
01 449 07 10
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03
Linken
Hotelreceptionist - VDAB - Beroepenfilm
Hotelreceptie (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Hotelonthaal - Opleidingsprofiel SecVO