BUSO: Opleidingsvorm 3 (OV3)
Je kan les volgen in de opleidingsfase als de klassenraad je toelaat.
Let op!
Om je te kunnen inschrijven in OV3 (opleidingsvorm 3), heb je een IAC-verslag nodig van een CLB (centrum voor leerlingenbegeleiding).
In dat verslag staat
- welke maatregelen je school al heeft genomen om je te helpen,
- en waarom dit niet genoeg geholpen heeft bij wat alle leerlingen moeten kennen en kunnen op school (= leerdoel)
Ik zit al in het BuSO maar in een andere opleidingsvorm
Als het CLB van je school je IAC-verslag of OV4-verslag verandert in een IAC-verslag voor opleidingsvorm 3, dan kan je je inschrijven in OV3.
Basis mobiliteit Opleidingsfase
- Beschrijving
- Lessen
- Scholen
- Toelating
- Attesten
- Wat na
- Links
Beschrijving van de opleidingJe leert onder begeleiding:
Je gebruikt de passende gereedschappen, materieel en producten en houdt rekening met de regelgeving in verband met veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn. Welke lessen krijg je?In opleidingsvorm 3 krijg je algemene, sociale en beroepsgerichte vorming. Je leert over
Wat is algemene en sociale vorming?Je krijgt les over
Wat is beroepsgerichte vorming?Beroepsgerichte vorming krijg je vooral op je werkplek. Je leert er wat je moet kunnen om een bepaald beroep uit te oefenen. Wat je leert, is gebaseerd op de opleidingscompetenties, kennis en belangrijke vaardigheden. Zo krijgt je beroepsopleiding een vaste en duidelijke inhoud die sterk met je beroepsveld verbonden is. LessentabelIn opleidingsvorm 3 zijn de scholen verplicht om een minimum aantal lessen te voorzien in algemene en sociale vorming en in beroepsgerichte vorming, afhankelijk van de fase van je opleiding. Dit betekent dat scholen een minimum aantal lessen moeten voorzien maar daarnaast kunnen ze een invulling geven aan de overige vrije uren. Als je hier meer over wil weten, neem je best contact op met de schoolzelf. Hieronder zie je de minimumlessentabel per fase:
Scholen
BuSO "t Schoolhuis, Schoolstraat 11, 1745 Opwijk 052 35 71 16
t
3
t
9
t
ba ToelatingsvoorwaardenJe kan les volgen in de opleidingsfase als de klassenraad je toelaat. Let op!Om je te kunnen inschrijven in OV3 (opleidingsvorm 3), heb je een IAC-verslag nodig van een CLB (centrum voor leerlingenbegeleiding). In dat verslag staat
Ik zit al in het BuSO maar in een andere opleidingsvorm Als het CLB van je school je IAC-verslag of OV4-verslag verandert in een IAC-verslag voor opleidingsvorm 3, dan kan je je inschrijven in OV3. AttestenStudiebekrachtiging op het einde van de OPLEIDINGSFASE:
Dit advies is verplicht, als
Dit advies is niet verplicht, als
Op het einde van de opleidingsfase krijg je een bewijs van competenties waarop staat welke competenties je hebt behaald, maar dit bewijs is geen toelatingsvoorwaarde voor de kwalificatiefase. De klassenraad beoordeelt de overgang naar het volgende leerjaar of de volgende fase. Wat na deze opleiding?Na de opleidingsfase ga je naar de kwalificatiefase. Daar leer je een beroep aan. In de kwalificatiefase vind je in het studiedomein STEM:
Cementgebonden voeger duaal
Medewerker tegelzetwerken en dekvloeren duaal Monteur sanitaire en verwarmingsinstallaties Paletten- en krattenmaker Plaatser binnenschrijnwerk Plaatser buitenschrijnwerk Plaatser interieurprojecten Medewerker ruwbouw Medewerker schilder- en behangwerken Medewerker tegelzetwerken en dekvloeren Voorbewerker carrosserie Productiemedewerker industrie Samensteller Insteller plaatbewerking Machinaal houtbewerker Medewerker hout Medewerker hout duaal Hoeknaadlasser duaal Voorbewerker carrosserie duaal Bandenmonteur duaal Hoeknaadlasser Cementgebonden voeger Fietshersteller Machinaal houtbewerker duaal Bandenmonteur Bandenmonteur Cementgebonden voeger Fietshersteller Hoeknaadlasser Insteller plaatbewerking Machinaal houtbewerker Medewerker hout Medewerker ruwbouw Medewerker schilder- en behangwerken Medewerker tegelzetwerken en dekvloeren Monteur sanitaire en verwarmingsinstallaties Paletten- en krattenmaker Plaatser binnenschrijnwerk Plaatser buitenschrijnwerk Plaatser interieurprojecten Productiemedewerker industrie Samensteller Voorbewerker carrosserie Fietshersteller duaal Medewerker ruwbouw duaal Medewerker schilder- en behangwerken duaal Monteur sanitaire en verwarmingsinstallaties duaal Paletten- en krattenmaker duaal Productiemedewerker industrie duaal Maar je mag ook kiezen voor een opleiding uit een ander studiedomein. Let goed op de toelatingsvoorwaarden van de opleiding. Interessante linksBuitengewoon onderwijs: Gespecialiseerde trajectbepaling en -begeleiding Buitengewoon onderwijs: Opzoeken dichtstbijzijnde school Buitengewoon onderwijs: Vlaams agentschap voor personen met een handicap Buitengewoon onderwijs: Brailleliga Buitengewoon onderwijs: FOD Sociale zekerheid voor personen met een handicap |