Opleiding: Logies-, restaurant- & cateringmanagement | ||
Afstudeerrichting: Catering | ||
Studieniveau: Graduaatsopleiding - HO | ||
Studiegebied: Handelswetenschappen en Bedrijfskunde | ||
Belangstellingsdomeinen: Handel-zaken, | ||
Schoolvakken SO: Communicatieve vaardigheden, Hotel, Onthaal- en PR-techn., Voeding, | ||
Klemtonen | ||
Je bent commercieel, vindt gastvrijheid belangrijk, bent communicatief en spreekt een aardig mondje Engels of Frans naast het Nederlands.
In de afstudeerrichting Catering ligt de nadruk op het organiseren en realiseren van evenementen, kennismaken met logistiek, merchandising en trends in de catering. De praktijk wordt voorzien via praktijkprojecten en vooral door werkplekleren. Dit werkplekleren gebeurt o.a. in hotels, vakantieparken, restaurant(ketens),... Reken in het totaal van de opleiding ongeveer op 30% (of meer) leren in de praktijk. De organisatie van de opleiding verschilt van hogeschool tot hogeschool (vb. werken met semesterssyteem, theorie en werkplekleren al dan niet laten afwisselen, de graduaatsopleiding kan afgesloten worden met een graduaatsproef....). Informeer je daarover bij de instellingen. Afhankelijk van je situatie kan je een flexibel traject (vb. avondonderwijs, deeltijds onderwijs, ...) of vrijstellingen voor bepaalde vakken aanvragen. Afgestudeerden kunnen terecht in hotels, restaurants- en cateringbedrijven, evenementenhallen, recreatieparken, sportcentra. |
||
Studiepunten | ||
120 | ||
Instellingen | ||
Erasmushogeschool Brussel, Campus Bloemenhof (15A) | ||
Zespenningenstraat 70 1000 Brussel |
||
Erasmushogeschool Brussel, Campus Kanal () | ||
Slotstraat 28 1000 Brussel |
||
AP Hogeschool Antwerpen, Campus Meistraat (11B) | ||
Meistraat 5 2000 Antwerpen |
||
Gegevens bijgewerkt tot 23-02-2024 |