|
De opleiding focust op drie pijlers. - Voor het technische luik word je meegenomen in de wereld van materialen, meettechnieken en software. Je leert de eigenschappen van verschillende houtsoorten, waardoor je exact kan bepalen in welke situatie je welk materiaal gebruikt. Daarbij is er niet enkel aandacht voor technische specificaties, maar ook voor duurzaamheid. Je materiaalkennis vul je aan met meetkennis: met jouw precieze opmetingen bereken je foutloos hoeveel materiaal je moet bestellen voor een specifiek project. Daarnaast doe je uitstekende kennis op van CAD (tekensoftware, bv. AutoCAD) en CAM (besturingssoftware voor CNC-machines), waarmee je technische tekeningen maakt en het machinepark kunt aansturen.
- Die technische kennis is noodzakelijk voor een vlotte organisatie. Ook daarin word je getraind. In een eerste fase leer je opdrachten analyseren, zodat je een projectplan kunt opstellen. Daarmee ga je vervolgens aan de slag om werkuren te berekenen, offertes op te stellen en productieplanningen te maken. Zo staan de machines ingesteld en weten je collega’s in het atelier precies wat ze wanneer moeten doen.
- Communicatie is heel belangrijk voor een werkvoorbereider, die een schakelpersoon is tussen de schrijnwerkers of interieurvormgevers in het atelier en de administratieve medewerkers in het bureau. Je leert constructief samenwerken met collega’s, doeltreffend rapporteren en probleemoplossend werken. We brengen je ook alle normen en regelgevingen bij, zodat je altijd werkt met het oog op veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn. |