Afwasser (M/V/X)

 

Wat is, wat doet een Afwasser?

  • Je reinigt, onderhoudt en rangschikt de vaat, het keukengerei, de keukenuitrusting, de lokalen.
  • Je verzamelt en sorteert de vaat volgens soort.  Je vult en start de vaatwasser en maakt hem leeg.
  • Je controleert de netheid van de afgewassen vaat en zet hem op zijn plaats.
  • Je werpt afval en etensresten in de vuilnisbakken.
  • Je sorteert het leeggoed.  Je schuurt de potten en pannen. Je schrobt, schuurt, ontvet en ontsmet de werkruimte en installaties. Je verzamelt de vuilniszakken of bakken.
  • Soms sta je in voor het onderhoud van een deel van de vaat (glazen, zilverwerk, ...).
  • In een zelfbedieningszaak ruim je de tafels af, maakt je de tafels schoon, verzamel je de dienbladen.

Welke beroepen zijn aan deze beroepsfiche gekoppeld?

Medewerker spoelkeuken


Zie onder het tabje 'Links' voor meer info over het beroepsprofiel.

           

Beroepssector

Wil je meer weten?



Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Medewerker spoelkeuken


Interessante links

VDAB - Beroepenfilm: Medewerker keuken