Traiteur (M/V/X)
- Beschrijving
- Opleiding
- Arbeidsmarkt
- Beroepssector
- Linken
Wat is, wat doet een Traiteur ?
Je bereidt voedingswaren voor directe verkoop of op bestelling. Het kan gaan om voor- en hoofdgerechten, charcuterie, vleesgerechten, gevogelte of wild, hartige hapjes, visbereidingen, schaaldieren en groenten.
Je past technieken toe voor het bereiden en bewaren van etenswaren.
Je helpt soms bij de bereiding van maaltijden op recepties of banketten. Je werkt dan voor rekening van een particulier, een groepering of een bedrijf.
Soms sta je in voor de verkoop en geef je klanten advies.
Soms verzorg je ook de presentatie van de bestelde maaltijden.
OPLEIDINGEN SO 3e graad
Restaurant en keuken - BSO - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - L2
Slagerij - BSO - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - L2
Slagerij-Traiteurtechnieken - TSO - Arbeidsmarkt en doorstroom (Dubbel) - Voeding en horeca - L2
OPLEIDINGEN SO - 3e graad - 7e jaar
Gemeenschapsrestauratie - BSO - L3
Slagerij - Fijnkosttraiteur - BSO - L3
Vleeswarentechnieken - TSO - Sense
OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - lesplaats SO
Restaurant en keuken duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - BSO - L12
Slagerij duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - BSO - L12
OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - 7ejaar lesplaats SO
Grootkeukenkok duaal - BSO - L3
Kok duaal - BSO - L3
Slager-charcutier duaal - BSO - L3
OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - lesplaats CDO
Restaurant en keuken duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - CDO - L12
Slagerij duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - CDO - L12
OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL 7e jaar - lesplaats CDO
Grootkeukenkok duaal - CDO - L3
Kok duaal - CDO - L3
Slager-charcutier duaal - CDO - L3
OPLEIDINGEN Leertijd
Grootkeukenkok
Hulpkok
Kok
Slager
Slager- bereider verkoopklare gerechten
Slager- spekslager
OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - lesplaats SYNTRA
Restaurant en keuken duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca
Slagerij duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca
OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL 7e jaar - lesplaats SYNTRA
OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad
Restaurant en keuken - BSO - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca
Slagerij - BSO - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca
Slagerij-Traiteurtechnieken - TSO - Arbeidsmarkt en doorstroom (Dubbel) - Voeding en horeca
OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad - 7e jaren
OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad - DUAAL
Restaurant en keuken duaal - BSO - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca
Slagerij duaal - BSO - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca
OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad 7e jaar - DUAAL
Grootkeukenkok duaal - BSO
Kok duaal - BSO
Slager-charcutier duaal - BSO
OPLEIDINGEN BUSO - OV3 - Kwalificatie- en Integratiefase
Medewerker fastfood - Kwalificatiefase - 2e j
Medewerker slagerij - Kwalificatiefase - 2e j
OPLEIDINGEN BUSO - OV3 - Duaal
Keukenmedewerker duaal - Integratiefase
Medewerker fastfood duaal - Kwalificatiefase
Medewerker fastfood duaal - Integratiefase
Medewerker slagerij duaal - Kwalificatiefase
Medewerker slagerij duaal - Integratiefase
OPLEIDINGEN SEC VOLW O
Chef de Partie vis, schaal- en schelpdieren
Chef de Partie vlees, wild en gevogelte
Chef de Partie vlees, wild en gevogelte
Grootkeukenhulpkok
Grootkeukenkok
Hotel
Keukenmedewerker
Kok
Koken
Slager Distributie
Slager-Spekslager
Traiteur-banketaannemer
Wild- en Gevogelteslager
Beroepssector
Wil je meer weten?
Vlaamse Kwalificatiestructuur
-
Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.