Slager (M/V/X)
Knelpuntberoep Vlaanderen en Brussel
- Beschrijving
- Opleiding
- Arbeidsmarkt
- Beroepssector
- Linken
- Roadies
Wat is, wat doet een Slager?
Je versnijdt vlees voor de verkoop (vers vlees of vleesbereidingen). Je zorgt voor een aantrekkelijke presentatie van de producten in de winkel.
Je maakt de bestellingen klaar, adviseert en bedient de klanten.
Je verwerkt meestal het vlees van verschillende diersoorten zoals rund, varken, schaap, paard.
Een poelier slacht en verkoopt dan weer kippen en pluimvee zoals fazanten, kalkoenen en soms ook klein wild.
Je gebruikt vaak machines zoals een gehaktmolen of een vleescutter.
Je past bewaartechnieken toe, zoals koude, warme of luchtledige verwerking. Je bereidt soms charcuterie (paté, worst of pastei...) en traiteurproducten (quiche, pizza of bereide schotels).
Welke beroepen zijn aan deze beroepsfiche gekoppeld?
Charcutier
OPLEIDINGEN SO 3e graad
Slagerij-Traiteurtechnieken - TSO - Arbeidsmarkt en doorstroom (Dubbel) - Voeding en horeca - L2
OPLEIDINGEN SO - 3e graad - 7e jaar
OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - lesplaats SO
OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - 7ejaar lesplaats SO
OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - lesplaats CDO
OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL 7e jaar - lesplaats CDO
OPLEIDINGEN Leertijd
OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - lesplaats SYNTRA
OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL 7e jaar - lesplaats SYNTRA
OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad
Slagerij-Traiteurtechnieken - TSO - Arbeidsmarkt en doorstroom (Dubbel) - Voeding en horeca
OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad - DUAAL
OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad 7e jaar - DUAAL
OPLEIDINGEN BUSO - OV3 - Kwalificatie- en Integratiefase
OPLEIDINGEN BUSO - OV3 - Duaal
OPLEIDINGEN SEC VOLW O
Beroepssector
Wil je meer weten?
Vlaamse Kwalificatiestructuur
-
Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.