Kelner brasserie (M/V/X)
Knelpuntberoep Vlaanderen en Brussel

 

Wat is, wat doet een Kelner brasserie?

Je verzorgt de schikking van de verbruikszaal, bar of terras en verwelkomt de klanten.
Je neemt hun bestelling voor drank en kleine gerechten op, bedient ze en rekent af. Je ruimt af en wast de glazen. 
Soms krijg je financiële verantwoordelijkheden, zoals de kas maken of geef je leiding aan andere medewerkers.



Zie onder het tabje 'Links' voor meer info over het beroepsprofiel.

           

Beroepssector

Wil je meer weten?



Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Kelner

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Gespecialiseerd drankenkelner


Interessante links

Erkenning van verworven competenties: Kelner

Roadies

Kelner restaurant