Kelner restaurant (M/V/X)
Knelpuntberoep Vlaanderen en Brussel

 

Wat is, wat doet een Kelner restaurant?

Je dient gerechten op.
Je doet de mise-en-place van de zaal, zet deze op orde en dekt de tafels.
Je ontvangt de klanten, stelt hen de gerechten voor, neemt de bestellingen op en geeft ze door aan het buffet- en/of keukenpersoneel.
Je serveert de gerechten, die je soms in porties verdeelt en op de borden schikt.
Je maakt de rekening en rekent af.
Soms heb je de leiding over een team van kelners.



Zie onder het tabje 'Links' voor meer info over het beroepsprofiel.

           

Beroepssector

Wil je meer weten?



Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Kelner

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Gespecialiseerd drankenkelner


Interessante links

Erkenning van verworven competenties: Kelner