Polyvalent medewerker restaurant (M/V/X)
Knelpuntberoep Vlaanderen en Brussel

 

Wat is, wat doet een Polyvalent medewerker restaurant?

Je bereidt en verkoopt voedingswaren (brood, patisserie), eenvoudige warme of koude gerechten (frituur, belegde broodjes, salades, ijsjes, ...).
Je volgt de regels van de hygiëne en voedselveiligheid en de kwaliteitsvereisten van het bedrijf. 

Een bijkomende activiteit kan zijn: gerechten aan tafel opdienen.  


Welke beroepen zijn aan deze beroepsfiche gekoppeld?

Frituur- en snackbaruitbater


OPLEIDINGEN SO 3e graad


OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - lesplaats SO


OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - lesplaats CDO


OPLEIDINGEN Leertijd


OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - lesplaats SYNTRA


OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad


OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad - DUAAL


OPLEIDINGEN BUSO - OV3 - Kwalificatie- en Integratiefase


OPLEIDINGEN BUSO - OV3 - Duaal


OPLEIDINGEN SEC VOLW O


           

Beroepssector

Wil je meer weten?



Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Kok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 3: Grootkeukenhulpkok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Medewerker fastfood

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Keukenmedewerker